ΔήμοιΔήμος Ηρακλείου Αττικής

Ηράκλεια 2018: Η Γυναίκα είναι Τέχνη

Τα «Ηράκλεια», το κεντρικό πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ξεκινάει και φέτος για να γεμίσει με νότες ξεγνοιασιάς τις πρώτες βραδιές του φθινοπώρου.

Από την 1 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018, στο πάρκο της οδού Πεύκων 50, το Ηράκλειο γεμίζει άρωμα Πολιτισμού και μάλιστα άρωμα… γυναίκας.

Και αυτό γιατί τα φετινά «Ηράκλεια» είναι αφιερωμένα στις γυναίκες της Τέχνης. Μεγάλα γυναικεία ονόματα από το τραγούδι, το θέατρο, την ποίηση, τη λογοτεχνία, δίνουν το «παρών» στη σκηνή των «Ηρακλείων»σε έναμαγικό δεκαπενθήμερο για όλες τις ηλικίες, με δωρεάν είσοδο.

Καθημερινά, στις 20:00 δίνεται το έναυσμα για το κυρίως event με συναυλίες, αφιερώματα σε σημαντικές γυναίκες του ελληνικού Πολιτισμού, θεατρικές παραστάσεις κ.ά..

Νωρίτερα, για επιλεγμένες ημέρες, στις 18:30 οι Παιδικές Γωνιές των «Ηρακλείων» θα περιμένουν τους μικρούς φίλους με μουσική, θέατρο, παιχνίδι, κούκλες και συνταγές μαγειρικής!

Έναρξη: Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, με το αφιέρωμα στη μεγάλη ντίβα της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου, Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθούν συναυλίες με τις: Μαίρη Λίντα, Φωτεινή Βελετσιώτου, Ζωή Τηγανούρια, Χριστίνα Γκόλια, Βίκυ Καρατζόγλου, Νάντια Καραγιάννη κ.ά..

«Λένε, πως χωρίς τη Γυναίκα, τίποτα δεν είναι αρκετό, τίποτα δεν είναι όµορφο. Και είναι πράγµατι έτσι. Αφού, η Μάνα, η Σύζυγος, η Κόρη, η Σύντροφος, η Εργαζόµενη, η Συνταξιούχος δεν είναι απλά λέξεις, αλλά η ίδια η ουσία της ζωής µας. Σ’ αυτή την Ουσία της Ζωής, είναι αφιερωµένα το φετινό πολιτιστικό µας Φεστιβάλ και εδώ στο Ηράκλειο, είµαστε όλοι πραγµατικά περήφανοι γι’ αυτό», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Όπως όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, έτσι και τα «Ηράκλεια 2018» έχει ελεύθερη, δωρεάν είσοδο για όλους.

Ευχαριστούν θερμά τους ηθοποιούς, τραγουδιστές, συγγραφείς, ποιητές, εκπαιδευτικούς φορείς και συλλόγους, που συµµετέχουν φιλικά.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά, το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, συλλέγει τρόφιμα για το δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραµµα, ∆εύτεροΠρόγραµµα, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία 9.40 και το ΆττικαTV. Με την στήριξη της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

iraklia2018

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι