ΕπικαιρότηταΚόσμος

ΗΠΑ: Μαθητής άνοιξε πυρ όταν τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο σε σχολείο του Ντένβερ

Δύο δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου East High School, στη συνοικία Σίτι Παρκ του Ντένβερ επιχείρησαν να προβούν σε σωματικό έλεγχο σε έναν μαθητή για κατοχή όπλου, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, όταν αυτός άνοιξε πυρ εναντίον τους, τους τραυμάτισε και εξαφανίστηκε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ Ρον Τόμας, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ταυτότητα του μαθητή έχει κοινοποιηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας που τον αναζητούν, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Την ώρα που τα μέλη του προσωπικού σταμάτησαν τον μαθητή για να τον υποβάλουν σε σωματικό έλεγχο, ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, είπε ο Ρον Τόμας. Το όπλο δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, προσέθεσε.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δεύτερος είναι σοβαρά τραυματισμένος, αλλά οι γιατροί θεωρούν ότι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ στη συνέντευξη Τύπου.

Το East High School ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του και όπως προανήγγειλε ο σχολικός επιθεωρητής Aλεξ Μαρέρο, όταν ανοίξει εκ νέου θα τοποθετηθούν δύο ένοπλοι αστυνομικοί στην είσοδό του.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα