ΕπικαιρότηταΚόσμος

ΗΠΑ: Η Ρωσία κινείται απειλητικά κατά της παγκόσμιας ειρήνης

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι είχε απόψε μία μακρά συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, σχετικά με τις από κοινού ενέργειες σε ό,τι αφορά στην αποκλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.

Η Ουάσιγκτον έχει στηρίξει την Ουκρανία στην αντιπαράθεσή της με τη Μόσχα, αφ’ ότου η Ρωσία συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ρωσία από την πλευρά της, αρνείται ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στη Ουκρανία:

«Συζητήσαμε τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση (της έντασης) και συμφωνήσαμε σε από κοινού ενέργειες στο μέλλον. Ευχαρίστησα τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη συνεχιζόμενη στρατιωτική βοήθεια. Συζητήσαμε επίσης για την πιθανότητα οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία», αναφέρει ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΗΠΑ: Οι κινήσεις της Ρωσίας απειλή για την παγκόσμια ειρήνη

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να συνεδριάσει τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει «την απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια που αντιπροσωπεύει η συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας».

Σε δελτίο Τύπου, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ, αναφέρει:

«Περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί κοντά στα ουκρανικά σύνορα και η Ρωσία προχωρά σε περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες με στόχο την Ουκρανία, κάτι το οποίο συνιστά ξεκάθαρη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα