Αρχική Τουρισμός

Ελλάδα: Πού πρέπει οπωσδήποτε να πάτε!

Οτι η Ελλάδα είναι πανέμορφη, είναι γνωστό σε όλη τη Γη. Πέρα από τα εξαιρετικά της νησιά, που γίνονται ακόμη πιο όμορφα και δημοφιλή τους καλοκαιρινούς και ανοιξιάτικους μήνες, η Ελλάδα έχει πολλά ξεχωριστά σημεία και στην ηπειρωτική Ελλάδα...

Σίγουρα, οι περισσότεροι έχετε ακούσει για το Καρπενήσι ή η λίμνη των Ιωαννίνων, αλλά γνωρίζατε ότι το Ταίναρο, τα Λουτρά Ποζάρ ή το Δέλτα του Εβρου, κρύβουν μοναδικές ομορφιές;

ΜΕΤΕΩΡΑ

alt

Λίγο έξω από την Καλαμπάκα, υψώνεται ένα σύμπλεγμα από τεράστιους βράχους και σχηματίζουν τα επιβλητικά Μετέωρα. Τα Μετέωρα θεωρούνται πλέον Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO.

Και μάλιστα μετά το Aγιο Oρος, αποτελούν τον μεγαλύτερο τόπο εγκατάστασης των μοναχών. Ωστόσο, σήμερα από τις πολλές μονές των Μετεώρων, μόνο έξι βρίσκονται σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τις θεωρίες των γεωλόγων, οι άγριοι βράχοι των Μετεώρων που συνθέτουν αυτό το απόκοσμο τοπίο, δημιουργήθηκαν από πέτρες ποταμών και ασβεστολιθικά πετρώματα που συσσωρεύονταν στο σημείο εκείνο για εκατομμύρια χρόνια.

Εάν επισκεφτείτε τα Μετέωρα, εκτός από τα μοναστήρια που μπορείτε να επισκεφτείτε, είναι ιδανικά για αναρρίχηση, πεζοπορία, ποδηλασία και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

ΑΚΡΩΤΗΡΟ ΤΑΙΝΑΡΟ

alt

Το Ακροταίναρο έχει μία απόκοσμη, άγρια αλλά και εντυπωσιακή ομορφιά, που όμοιά της δύσκολα θα συναντήσετε αλλού. Το Ταίναρο, που πήρε το όνομά του από τον γιο του Δία, ο οποίος έχτισε την ομώνυμη πόλη στον ισθμό της Ακρωταινάριας χερσονήσου, αποτελεί το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης και στο σημείο εκείνο θα συναντήσετε και τον φάρο του Κάβο Ματαπά.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, στο ανατολικό σημείο, υπάρχει ένας λαξευμένος βράχος, τον οποίο στην αρχαιότητα ονόμαζαν «ψυχοπομπείο», αφού από εκείνο το σημείο ένας συνοδός έπαιρνε τις ψυχές των ανθρώπων και τις οδηγούσε στην πύλη του Αδη. Αυτό είναι το σημείο, που σύμφωνα με τη μυθολογία, πέρασε ο Ηρακλής προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Κέρβερο, ενώ από την ίδια πύλη πέρασε και ο Ορφέας για να πάρει πίσω της Ευρυδίκη.

Εκεί θα βρείτε και το ναό των Αγίων Ασωμάτων όπου τοποθετείται το Ιερό του Ταινάριου Ποσειδώνα, θεού του Κάτω Κόσμου.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

altΣτο νότιο τμήμα του νομού Χανίων και στον Δήμο Σφακίων, βρίσκεται το Φαράγγι της Σαμαριάς, που πήρε το όνομά του από το εγκαταλελειμμένο, πλέον, χωριό Σαμαριά. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κρήτης και άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται στην χώρα μας προκειμένου να το διασχίσουν.

Αν και τους χειμερινούς μήνες το φαράγγι είναι κλειστό, μπορείτε να το επισκεφθείτε από την 1η Μαΐου ως το τέλος Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να διανύσετε τη διαδρομή 16,7 χιλιομέτρων από το Ομαλό μέχρι την Αγία Ρουμέλη, φροντίστε να ξεκινήσετε πολύ νωρίς το πρωί, να φοράτε αθλητικά παπούτσια, να έχετε προστασία από τον ήλιο και να έχετε στην τσάντα σας μπόλικο νερό και σνακ.

Στη διαδρομή θα δείτε πολλά από τα ενδημικά πουλιά και τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, όπως το γνωστό κρι-κρι. Το φαράγγι έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός και από το 1981 έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO.

ΠΡΕΣΠΕΣ

alt

Ο Εθνικός Δρυμός Πρεσπών αποτελεί έναν διαχρονικό προορισμό για κάθε φυσιολάτρη, αφού πρόκειται για έναν τόπο όπου συνυπάρχουν αρμονικά, άνθρωποι, 17 είδη ψαριών, 1.500 είδη της ελληνικής χλωρίδας και 260 είδη πουλιών.

Στη Μικρή Πρέσπα βρίσκονται τα δύο νησάκια, Αγιος Αχίλλειος και Βιδρονήσι, όπου έχουν κάνει σπίτι τους, ερωδιοί, κορμοράνοι και άλλα σπάνια είδη πελεκάνων, με τον αργυροπελεκάνο, ένα από τα πιο μεγάλα πουλιά της Γης, να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Στη Μεγάλη Πρέσπα, αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να κάνετε βαρκάδα από το παραλίμνιο χωριό Ψαράδες και να περάσετε από παλιά προσκυνήματα και ασκηταριά.

ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΔΑ

alt

Η Νέδα, το μόνο ποτάμι στην Ελλάδα με θηλυκό όνομα, βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Εάν θέλετε να επισκεφτείτε τους καταρράκτες θα ξεκινήσετε από την Κυπαρισσία και να πάρετε τον στενό επαρχιακό δρόμο που καταλήγει μετά από 18 χλμ. στο ορεινό χωριό Πλατάνια.

Από εκεί ένας χωματένιος δρόμος οδηγεί στο ονειρεμένο φαράγγι της Νέδας. Διασχίζοντας το φαράγγι και ακολουθώντας τον ήχου του νερού που πέφτει θα οδηγηθείτε σε ένα πραγματικά μοναδικό τοπίο: Μία φυσική πισίνα με γαλαζοπράσινα νερά.

Αυτός είναι ο πρώτος καταρράκτης που θα δείτε και θα σας εντυπωσιάσει, αλλά μόνο για λίγο, μέχρι να δείτε τον δεύτερο που βρίσκεται λίγο πιο κάτω. Αν πάλι είστε φίλοι της πεζοπορίας και θέλετε να διασχίσετε όλο το φαράγγι να είστε εφοδιασμένοι με νερό και φαγητό, αφού θα χρειαστείτε τουλάχιστον 4 με 5 ώρες.

ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ

alt

Γνωστός από τη μυθολογία, ο Αχέροντας ποταμός οδηγούσε στον Κάτω Κόσμο. Αν και η λέξη Αχέροντας σημαίνει «χωρίς χαρά», η πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με το όμορφο τοπίο του ποταμού και τα όμορφα συναισθήματα που δημιουργεί.

Ο Αχέροντας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, 2 μόλις χλμ. από το χωριό Γλυκή. Ο μυθικός ποταμός που εκβάλλει στο Ιόνιο και διακρίνεται για τα κρυστάλλινα νερά του φιλοξενεί ένα προστατευμένο και εντυπωσιακό οικοσύστημα.

Μπορεί να σας ακουστεί λίγο δυσοίωνο, αλλά αν επισκεφτείτε τον Αχέροντα μην αμελήσετε να κάνετε μία βαρκάδα στον ποταμό και, στη συνέχεια, να επισκεφτείτε το Νεκρομαντείο, σύμφωνα με τους ιστορικούς, όσοι το επισκέπτονταν στην αρχαιότητα έπρεπε να περάσουν από πολλά στάδια προετοιμασίας προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τις ψυχές του Κάτω Κόσμου.

Εκτός από πεζοπορία και ράφτινγκ, στον ποταμό μπορείτε να κάνετε ιππασία στο δάσος και να περάσετε μέσα από το ποτάμι.

ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ

alt

Εάν σας αρέσει η αδρεναλίνη, η χαράδρα του Βίκου δεν θα σας απογοητεύσει. Εχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο, με μήκος 20 χλμ. και το βάθος σε πολλά σημεία να ξεπερνά τα 1.000 μέτρα.

Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στην περιοχή του οποίου βρίσκει καταφύγιο μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Το Φαράγγι του Βίκου αποτελεί δημοφιλής διαδρομή περιηγητών, η διάρκεια της περιήγησης για μία έμπειρη ομάδα δεν διαρκεί πάνω από 5 ώρες και αν αποφασίσετε να την κάνετε να γνωρίζετε ότι είναι κουραστική.

Αν πάλι δεν είστε άνθρωποι της περιπέτειας, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα από το χωριό Βραδέτο, όπως και από τη θέση Οξιά.

ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ

alt

Η ορεινή Κορινθία μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής, αλλά κρύβει πολλές ομορφιές. Μία από αυτές είναι η λίμνη Δόξα. Πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη η οποία κατασκευάστηκε στη δεκαετία του '90 και οφείλει το όνομά της στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

Εκτός από το φυσικό τοπία γύρω από την λίμνη, όποιος την επισκεφτεί μπορεί να κάνει πολλές δραστηριότητες. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ποδηλασία, αλλά και να κάνετε βόλτα πάνω σε άλογο. Η λίμνη περιτριγυρίζεται από τρία βουνά, τη Ζήρεια, τον Χελμό και τη Ντουρντουβάνα, γεγονός που συνθέτει ένα ξεχωριστό τοπίο.

Αν την επισκεφθείτε μία ημέρα που δεν έχει καθόλου αέρα και οι κορυφές των βουνών είναι χιονισμένες, η αντανάκλαση του τοπίου πάνω στα νερά, θα σας αφήσει άφωνους.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ

alt

Στην βορειοανατολική άκρη της Ελλάδας θα βρείτε μία πηγή άγριας φύσης και ζωής όπου βρίσκουν καταφύγιο και τροφή πολλά πουλιά, όπως τα εντυπωσιακά φλαμίνγκο.

Στις εκβολές του ποταμού Εβρου, βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Εβρου, που συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης.

Τα παραποτάμια δάση, τα υγρά λιβάδια, οι καλαμιώνες, οι λιμνοθάλασσες και οι επτά, συνολικά, βιότοποι, συνθέτουν ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο που μαγεύει όποιον το επισκεφθεί.

Ο υγρότοπος του Δέλτα Εβρου φημίζεται για τα αναρίθμητα είδη πανίδας που φιλοξενεί, αφού υπάρχουν 40 είδη θηλαστικών ζουν στο Δέλτα, αλλά και χλωρίδας, με πάνω από 300 είδη φυτών.

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

alt

Στη σκιά του Καϊμακτσαλάν και 550 χιλιόμετρα από την Αθήνα, υπάρχει μία πηγή στην οποία μπορείτε να βουτήξετε με το μαγιό σας και να κολυμπήσετε δίπλα στο χιόνι.

Πρόκειται για τα Λουτρά Ποζάρ (η λέξη "ποζάρ" σημαίνει "κάτω από τη φωτιά"), μία λουτρόπολη, που είναι ο τέλειος προορισμός για όλους όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τη σωματική και ψυχική ευεξία με την επαφή με τη φύση. Η θερμοκρασία του νερού των λουτρών αγγίζει τους 37βαθμούς Κελσίου και έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Για τον λόγο αυτό, τα Λουτρά Ποζάρ τα επισκέπτονται άνθρωποι με παθήσεις, όπως ρευματοπάθειες και ισχιαλγίες, παθήσεις του δέρματος, γυναικολογικά και άλλα προβλήματα.

 

 

 

Διαφήμιση

ΔΗΜΟΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΥΠ.ΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΙΝΗΣ
ΑΛΙΜΟΥ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΑΧΑΡΝΩΝ
ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΥΡΩΝΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΛΙΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΡΩΠΙΑΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΟΡΟΥ
ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΣΠΕΤΣΩΝ
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
ΥΔΡΑΣ
ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ
ΦΥΛΗΣ
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΩΡΩΠΟΥ
Διαφήμιση

Ζώδια


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση