Αρχική ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Σκληρή επίθεση στον Ψηνάκη για την Ε' Π.Ε. στον Αγιο Ανδρέα

Μαίνεται ο "πόλεμος"μεταξύ του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη, των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα, σχετικά με την Ε΄Παιδική Εξοχή του Αγίου Ανδρέα για... παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο δήμαρχος της πόλης, έπειτα από την επίθεση κατά των εργαζόμενων και το «ντου» στην κατασκήνωση που συνοδεύτηκε από εκφράσεις του τύπου θα «πάρετε τον πο@λο», απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία ζητά να «κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει να «μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Ο Ηλίας Ψηνάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, έστειλε στον κ. Κουρουμπλή «οικονομικά στοιχεία σε βάθος δεκαετίας» που αφορούν την οικονομική διαχείριση των κατασκηνώσεων και καλεί τον υπουργό να «διερευνήσει την υπόθεση» ώστε να υπάρξει «πλήρης διαφάνεια».

Την ίδια ώρα συνεχίζει να κατηγορεί τους εργαζομένους ότι έχουν «βάλει χέρι» σε προμήθειες τις οποίες είχαν προσφέρει στα παιδιά ιδιώτες επιχειρηματίες και σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση στα άκρα.

Ο Ψινάκης «έπαιξε με τα παιδιά και τις ανάγκες τους»

Η αντιπολίτευση του Δήμου, χαρακτηρίζει προσπάθεια αντιπερισπασμού τις κινήσεις Ψηνάκη και καταγγέλει ότι ο Δήμαρχος ήταν «αυτός που έπαιξε με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους».

Συγκεκριμένα η παράταξη «Δύναμη Πολιτών Μαραθών», με πρόσφατη ανακοίνωση της, υποστήριζε ο Ψηνάκης και η μπιστικοί του, ήταν αυτοί που τα άφησαν τα παιδιά να πεινάνε, χωρίς γιατρό και νοσοκόμες, με χαλασμένα κλιματιστικά και τώρα έχει το θράσος να χυδαιολογεί κατά των εργαζομένων στους οποίους προσπαθεί να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης Φώτης Δεληβοριάς, ανέφερε ότι "αποδεικνύεται πως το "ντου" Ψηνάκη στην Ε' κατασκήνωση ήταν κίνηση αντιπερισπασμού για να μεταθέσει τις ευθύνες του αλλού".

Σκληρή επιστολή εργαζομένων σε Φωτίου - Εισαγγελέα και Ψηνάκη

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι πέρασαν στην αντεπίθεση κατηγορούν τον Ψινάκη για «λασπολογία», τον εγκαλούν ότι μπήκε ένοπλος μέσα στις κατασκηνώσεις και σημειώνουν ότι τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της Ε' παιδικής κατασκήνωσης, απέστειλαν επιστολή προς τον εισαγγελέα, τον κ. Ψινάκη και την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με την οποία καταγγέλλουν «ένοπλη εισβολή» του κ. Ψινάκη στις κατασκηνώσεις, «απειλές» εναντίον τους και ζητούν την «αποκατάσταση» τους από τις κατηγορίες του δημάρχου.

Δείτε την επιστολή:

"Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση λάβαμε γνώση της επιστολής που σας απέστειλε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ηλίας Ψηνάκης, καταγγέλλοντάς σας δήθεν έκνομες ενέργειες τις οποίες τάχα ανακάλυψε ο ίδιος με «ντου» που έκανε στην Ε' Παιδική Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα Νέας Μάκρης.

Εμείς όλοι εργαζόμενοι επί μακρά σειρά ετών στην Κατασκήνωση και μόνοι εμείς έχοντας πλήρη γνώση των όσων συνέβησαν φέτος σε αυτήν, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε διά της παρούσης για όσα πραγματικά συνέβησαν φέτος, προτού φυσικά αποτανθούμε στα αρμόδια δικαστήρια, όπου και θα κληθεί ο κ. Ψηνάκης να δώσει επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις για τις συκοφαντίες που και την «λασπολογία» του προς τα πρόσωπά μας.

Εκεί όπου θα πρέπει να αποδείξει, μακριά από τα επικοινωνιακά του «παιχνίδια» ποιοί ήταν οι εργαζόμενοι που έπαιρναν κρυφά τα τρόφιμα από την κατασκήνωση για λογαριασμό τους και άλλα πολλά βέβαια, για τα οποία με την παρούσα επιστολή μας δεν επιθυμούμε να σας κουράσουμε.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Ο καθένας από εμάς στην θέση εργασίας που κατείχ,ε κατέβαλε από σειρά ετών κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η κατασκήνωση να λειτουργεί ομαλά και να εξυπηρετούνται με τα μικρότερα δυνατά προβλήματα τα φιλοξενούμενα σε αυτήν Ατομα με Ειδικές Ανάγκες κάθε καλοκαίρι. Φαίνεται όμως ότι οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν ικανές να αποτρέψουν τα όσα τελικά έγιναν τα οποία οδήγησαν φέτος το κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε πλήρη διάλυση και απαξίωση. Και δεν ήταν προφανώς ικανές, όχι γιατί άλλαξαν προσανατολισμό οι προθέσεις μας και οι προσπάθειές μας, αλλά διότι εφέτος πρόεδρος της Κατασκήνωσης ανέλαβε ο ίδιος ο κ. Ψηνάκης, ο οποίος από την αρχή της κατασκηνωτικής περιόδου με την αδιαφορία του και τις λάθος επιλογές του στις κρίσιμες θέσεις Διοίκησης της Κατασκήνωσης «κατάφερε» να αποδιοργανώσει πλήρως την λειτουργία της και να την οδηγήσει στα «βράχια» πριν καλά - καλά ξεκινήσει.

Εξηγούμαστε:

Από την αρχή της κατασκηνωτικής περιόδου και έχοντας εμπειρία ετών στην λειτουργία της, επισημάναμε τις λάθος επιλογές του κ. Ψηνάκη και των συνεργατών του στις μεθόδους και τις πρακτικές που ήθελαν να εφαρμόσουν στην Κατασκήνωση. Ατομα που επιλέχθηκαν και στελέχωσαν καίρια πόστα της Κατασκήνωσης, χωρίς προηγούμενη εμπειρία και χωρίς γνώση των συνθηκών λειτουργίας αυτής, οδήγησαν ευθύς εξ αρχής το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα σε σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που είχαν να κάνουν με την τροφοδοσία της Κατασκήνωσης, με την ροή του προγράμματος σίτισης, με τις εγκαταστάσεις αυτής και με την στελέχωσή της σε προσωπικό σε καίριες θέσεις. Προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας μίας μονάδας με ιδιαίτερη αποστολή υψηλής κοινωνικής σημασίας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η έκδηλη δυσλειτουργία σε βασικές δραστηριότητες και λειτουργικές ανάγκες της κατασκήνωσης που οδήγησαν τελικά στην καυστική επιστολή - ανακοίνωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με την οποία προειδοποιούσε τον κ. Ψηνάκη για αποχώρησή της από το εφετινό κατασκηνωτικό Πρόγραμμα.

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Ηταν προφανώς τότε, που ο κ. Ψηνάκης κατά την προσφιλή του τακτική να δημιουργεί «σκάνδαλα» για να καλύψει άλλα σκάνδαλα ( όπως άλλωστε ο ίδιος το έχει δηλώσει ότι το είχε λάβει ως «συμβουλή» από παλαιό πολιτικό) αποφάσισε να εφεύρει κάτι για να καλύψει την δική του ολιγωρία και να στρέψει αλλού την δημοσιότητα, μακριά από το πραγματικό πρόβλημα που ήταν φυσικά ο ίδιος και οι επιλογές του.

Τότε λοιπόν, προφασιζόμενος μυστηριώδεις απώλειες τροφίμων από την Κατασκήνωση σκηνοθέτησε το περίφημο δικό του «ντου» στην Κατασκήνωση, όπου συνοδεία των προσωπικών του αστυνομικών συνοδών και έχοντας μαζί του το προσωπικό του περίστροφο εισέβαλε στην Κατασκήνωση και άρχισε να απειλεί και να εξυβρίζει χυδαία εμάς τους εργαζόμενους χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει προφανώς την επιστολή που θα έστελνε εν συνεχεία σε εσάς με τα δήθεν πορίσματα της εφόδου του και την δήθεν κάθαρση που έκανε...

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Ψηνάκης έκρινε ότι θα απομάκρυνε από τον ίδιο τα βέλη των ευθυνών για τα όσα συνέβαιναν και δεν συνέβαιναν ως τότε στην Κατασκήνωση, οι οποίες φυσικά και ήταν δικές του και μόνο. Η συνέχεια του έργου που σκηνοθέτησε ήταν φυσικά η επιστολή του προς εσάς, η δημοσιότητα του θέματος σε δικά του «μέσα» και η αναπαραγωγή αυτού από άλλα, ώστε ο κ. Ψηνάκης όχι μόνον να κατόρθωνε να βγει «λάδι» για την όλη κατάσταση, αλλά επιπλέον να τον θαύμαζαν όλοι ως τον πρωταγωνιστή της «κάθαρσης». Και, έτσι, από εκεί όπου όλοι θα τον «λιθοβολούσαν», μετά όλοι να τον «δόξαζαν».

Αυτό είναι το σενάριο του κ. Ψηνάκη κυρία Υπουργέ.

Το λάθος του ήταν ότι σε αυτό επέλεξε εμάς τους εργαζόμενους ως «αποδιοπομπαίους τράγους» και «αμνούς προς σφαγή» στον βωμό της "υστεροφημίας" του.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Είναι πολύ εύκολο να ρίχνει κανείς λάσπη σε ανυπεράσπιστους και αδύναμους ανθρώπους όπως είμαστε εμείς, οι οποίοι εργαστήκαμε με ζήλο στην Κατασκήνωση για πολλά χρόνια, χωρίς προβλήματα, για έναν χαμηλότατο μισθό επιβίωσης.

Η λάσπη όμως αυτή δεν «πιάνει» πάνω σε ανθρώπους καθαρούς, έντιμους και αξιοπρεπείς και επιστρέφει γρήγορα σε αυτούς που την ρίχνουν με την μορφή της τιμωρίας.

Ο κ. Ψηνάκης σύντομα θα βρεθεί εμπρός στην ελληνική Δικαιοσύνη όπου και θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ξεκάθαρες για τα όσα ανέφερε σε εσάς.

Δική μας βέβαια αρμοδιότητα δεν είναι να τον ελέγξουμε για το πιστόλι που εμφάνισε ενώπιόν μας, ως άλλος καουμπόυ...

Δική μας όμως δουλειά είναι να αξιώσουμε την αποκατάσταση της προσβολής που μας έκανε όταν μας αποκάλεσε σε εσάς κλέφτες, προσβάλλοντας χυδαία και βάναυσα την προσωπικότητά μας, την τιμή και την υπόληψή μας, διασύροντάς μας στο πανελλήνιο.

Και τότε, όταν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφανθεί περί του δικαίου μας και αποφασίσει τον κολασμό του κ. Ψηνάκη για τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και τις απειλές του προς εμάς, τότε, θα σας ενημερώσουμε και πάλι εσάς αλλά και τα αγαπημένα του «μέσα» για να αποδείξουμε όχι βέβαια την αθωότητά μας σε όσες κατηγορίες μας εκτόξευσε αδίκως, αλλά για να αποδείξουμε, εμείς οι απλοί εργαζόμενοι ότι το δίκαιο και την αλήθεια αξίζει κανείς να τα διεκδικεί με επιμονή και συνέπεια, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος και ευπρόσωπα".

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΥΠ.ΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΙΝΗΣ
ΑΛΙΜΟΥ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΑΧΑΡΝΩΝ
ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΥΡΩΝΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΛΙΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΡΩΠΙΑΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΟΡΟΥ
ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΣΠΕΤΣΩΝ
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
ΥΔΡΑΣ
ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ
ΦΥΛΗΣ
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΩΡΩΠΟΥ

Ζώδια


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση