Αρχική Πολιτισμός Γεύση

Νόστιμα κανελόνια με κιμά

Σάββατο πρωί, έχω όρεξη σήμερα, θέλω να "ζωγραφίσω" στην κουζίνα οπότε... κανελόνια με κιμά!

Σκέτη απόλαυση!

 

ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά

750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο μισό - μισό με χοιρινό

2 κρεμμύδια ξερά

2 σκελίδες σκόρδο

2 ντομάτες φρέσκες ώριμες ψιλοκομμένες

1/2 κουτί χυμό ντομάτας

1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

10 τεμάχια χοντρό μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλας

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό

100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο

100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

1,5 ποτήρι κρασιού λάδι

 

Για τη σάλτσα

2 κουταλιές βούτυρο (βιτάμ ή φυτίνη)

1/2 πακέτο χυμό ντομάτας

1 ποτήρι νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Επίσης

1 πακέτο κανελόνια

100 γραμμάρια τυρί ρεγκάτο

100 γραμμάρια τυρί ένταμ


Πάμε να τα φτιάξουμε:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τα ρίχνουμε να τσιγαριστούν ελαφρώς.

Επειτα ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.

Μόλις τσιγαριστούν όλα μαζί, σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί (5 λεπτά περίπου) και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα τυριά.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά μας και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του (περίπου 15-20 λεπτά).

Παράλληλα, βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε και το 1/2 κουτί χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Οταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να κρυώσει και τότε ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια γεμίζουμε με ένα κουταλάκι ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο πυρέξ.

Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε κρατήσει στην άκρη και (εάν χρειαστεί) προσθέτουμε και λίγο νερό.

Προσέχουμε το ζουμάκι της σάλτσας να είναι στην ίδια επιφάνεια με τα κανελόνια, ούτε να τα σκεπάζει αλλά ούτε να είναι λιγότερο.

Σκεπάζουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε το πυρέξ, το ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το ρεγκάτο και το ένταμ και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά (για 2-3 λεπτά).

Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

 

ΤΙΡS

Το ξυλάκι της κανέλας το βγάζουμε μετά τα 5 πρώτα λεπτά βρασμού για να μην είναι πολύ έντονη και βαριά η γεύση του.

Καλό είναι όταν ο κιμάς κρυώσει, να αφαιρέσουμε και τα 10 τεμ μπαχάρι, για να μην τα βρούμε μέσα στα κανελόνια και τα δαγκώσουμε, διότι η γεύση που αφήνουν είναι πικρή.

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΥΠ.ΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΙΝΗΣ
ΑΛΙΜΟΥ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΑΧΑΡΝΩΝ
ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΥΡΩΝΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΛΙΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΡΩΠΙΑΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΟΡΟΥ
ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΣΠΕΤΣΩΝ
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
ΥΔΡΑΣ
ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ
ΦΥΛΗΣ
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΩΡΩΠΟΥ
Διαφήμιση

Ζώδια


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση