Αρχική Πολιτισμός

ΓΕΥΣΗ! Νόστιμο "κουνουπίδι σουφλέ"

Ενα θαυμάσιο φαγητό, εξαιρετικά θρεπτικό και χωρίς πολλές θερμίδες, που μάς δίνει τη δυνατότητα να καταναλώσουμε ένα λαχανικό με πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Κυρίως, όμως, είναι πολύ εύγευστο!

Περισσότερα...

Τριπλή διοργάνωση Meat & Grill Days - Dairy Expo - Frozen Food

Αφιερωμένες στα βασικότερα ζωικά προϊόντα, στο κρέας και το γάλα είναι η 6η έκθεση Meat & Grill Days και η 5η έκθεση Dairy Expo αντίστοιχα, που θα πραγματοποιηθούν μαζί από τις 10 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα.

Περισσότερα...

Το χοιρινό λίπος είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα!

Ίσως δεν χρειάζεται να νιώθετε ένοχοι για την κατανάλωση του χοιρινού λίπους...

Περισσότερα...

Πρόγραμμα ενάντια στη νοθεία του ελαιόλαδου και μελιού

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως το τρόφιμο με τα υψηλότερα ποσοστά νοθείας ή υποβάθμισης χαρακτηριστικών, κυρίως με σπορέλαια.

Περισσότερα...

Μόνο το ελληνικό γιαούρτι περνά το «τεστ χαμηλής ζάχαρης»

Σχεδόν όλα τα γιαούρτια στα ράφια των βρετανικών σούπερ-μάρκετ, ακόμη και τα βιολογικά και όσα προορίζονται για παιδιά, βρέθηκαν να έχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης από τη συνιστώμενη.

Περισσότερα...

Φλογέρες με φέτα (ή τυρί κρέμα) και μέλι!

Είναι αλήθεια ότι γλυκές ή αλμυρές, οι φλογέρες δεν συνηθίζονταν πολύ στην ελληνική κουζίνα.

Περισσότερα...

Ανοιχτή μανιάτικη τυρόπιτα

Ενα από τα γευστικά και φημισμένα πιάτα της Μάνης με φύλλο χωριάτικο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο.

Περισσότερα...

Η σοκολάτα είναι πολύ πιο παλιά απ' όσο πιστεύαμε

Πολύ παλιότερη είναι η σοκολάτα απ’ ό,τι υπολογιζόταν. Σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά ευρήματα, το κακαόδεντρο εξημερώθηκε και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 5.400 χρόνια και συγκεκριμένα στη Νότια και όχι στην Κεντρική Αμερική.

Περισσότερα...

Η κρίση άλλαξε την διατροφή των Ελλήνων

Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, η διατροφή των ελληνικών νοικοκυριών έχει επηρεαστεί σημαντικά από την οικονομική κρίση, καθώς το μείγμα αγορών σε σχέση με τα είδη διατροφής έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας (World Vegan Day) πρωτογιορτάστηκε σε διεθνή κλίμακα το 1994, επ' ευκαιρία της 50ης επετείου από την ίδρυση της «Εταιρείας Χορτοφαγίας».

Περισσότερα...

«Στοπ» στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε με απόφασή του τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Περισσότερα...

Ρεκόρ Γκίνες: Το μεγαλύτερο σουβλάκι ψήθηκε στη Λιβαδειά!

Χρειάστηκαν 300 κιλά κρέατος και δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι στο τέλος «πληρώθηκαν» σε είδος...

Περισσότερα...

Γαμοπίλαφο με κατσικάκι!

Το πιο γνωστό φαγητό της Κρήτης! Η νοστιμιά του οφείλεται στο γεγονός ότι το ρύζι βράζει στον ζωμό όπου μαγειρεύτηκε το κατσικάκι.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

ΔΗΜΟΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΥΠ.ΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΙΝΗΣ
ΑΛΙΜΟΥ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΑΧΑΡΝΩΝ
ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΥΡΩΝΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΛΙΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΡΩΠΙΑΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΟΡΟΥ
ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΣΠΕΤΣΩΝ
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
ΥΔΡΑΣ
ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ
ΦΥΛΗΣ
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΩΡΩΠΟΥ

Ζώδια


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση