Αρχική Cristina's blog

Cristina’s Blog: Panna cotta ή... Haupia;

Την Panna cotta την ξέρουμε όλοι...

Το όνομά της σημαίνει «ψημένη κρέμα γάλακτος» και είναι η διασημότερη γλυκιά αλχημεία της Ιταλικής κουζίνας.

Η έμπνευση λέγεται πως ανήκει σε μια Ουγγαρέζα μαγείρισσα του 1900, στο Πιεμόντε και προϋποθέτει τη χρήση ενός εξαιρετικά αμφιλεγόμενου υλικού, της ζελατίνης, η οποία έχει ως πρώτη ύλη το ζωικό κολλαγόνο χοίρων.

Από την άλλη πάλι έχουμε τη Haupia. Την οποία αποκλείεται να γνωρίζετε, εκτός κι αν είστε από τους τυχερούς που έχουν πάει Χαβάη!

alt

Η Χαούπια λοιπόν έρχεται απευθείας από το εξωτικό σύμπλεγμα των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού και είναι το παραδοσιακό γλυκό της 50ής πολιτείας των ΗΠΑ.

alt

Θυμίζει πολύ panna cotta αλλά είναι... μπροστά και μάλιστα με διαφορά.

Ελάχιστα λιπαρά (φτιάχνεται από γάλα καρύδας), γευστικό όσο δεν πάει άλλο, καλοκαιρινό και γκουρμέ μαζί, είναι το γλυκό που όλοι θα νομίζουν πως ταχθήκατε στην κουζίνα για να το ετοιμάσετε!

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Κόστος: Λιγότερο από 4 ευρώ

Θερμίδες: Ελάχιστες!

Οι Χαβανέζοι φτιάχνουν τη χαούπια με το αλεύρι Tacca, μιας πολυνησιακής ρίζας που στην Ευρώπη δεν φύεται και δεν εισάγεται.

Μια γερή δόση κορν φλάουρ όμως δίνει την κατάλληλη υφή στη χαουπία και αν την αφήσετε να παγώσει καλά, κάθε κουταλιά θα είναι και μια εμπειρία.

altalt

Υλικά

• 400ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)

• 250ml γάλα πλήρες

• 125 γρ. ζάχαρη

• 200 γρ. κορν φλάουρ

• ελάχιστο αλάτι

altΠώς το κάνουμε

1. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας τακτικά για να μην μας κολλήσει.

alt

2. Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά, ώστε να διαλυθούν το κορν φλάουρ και η ζάχαρη.

alt

alt3. Όταν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα του κόρν φλάουρ στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρις ότου το γλυκό μας πήξει πολύ καλά.

4. Στρώνουμε πολύ γρήγορα την πηχτή κρέμα σε ένα πυρέξ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, φροντίζουμε να ακουμπάει επάνω στην επιφάνεια του γλυκού.

alt

alt5. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

6. Κόβουμε.

alt

7. Σερβίρουμε τη Haupia είτε σκέτη (όπως την προτιμούν οι Χαβανέζοι), είτε με τον πιο δυτικό τρόπο που την θέλει γαρνιρισμένη με σως καραμέλας ή σοκολάτας (ιδανικός συνδυασμός η καραμέλα)!

alt

alt

Tip: Διπλασιάστε τη δόση των υλικών, αν δεν θέλετε να τσακωθείτε με όλη την οικογένεια!

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΥΠ.ΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΙΝΗΣ
ΑΛΙΜΟΥ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΑΧΑΡΝΩΝ
ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΥΡΩΝΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΛΙΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΡΩΠΙΑΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΟΡΟΥ
ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΣΠΕΤΣΩΝ
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
ΥΔΡΑΣ
ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ
ΦΥΛΗΣ
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΩΡΩΠΟΥ
Διαφήμιση

Ζώδια


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση