Αρχική Αρθρα

Το ΟΠΙΟ του ποδοσφαίρου και οι «ΗΛΙΘΙΟΙ»!

Γράφει ο Αριστοτέλης Βασιλάκης *

Εχω αποφασίσει εδώ και καιρό να μη γράφω συχνά. Οσοι με παρακολουθούν από παλιά, το έχουν καταλάβει.

Ο λόγος είναι πολύ απλός και συνάμα εξαιρετικά απογοητευτικός.

Με όσα βλέπω να γίνονται τα τελευταία χρόνια και δεν βάζω χρονικό ορόσημο, νιώθω πως δεν έχω να γράψω κάτι ουσιαστικό.

Κάτι που θα έβαζε σε πειρασμό να αναγκάσει ορισμένους να σκεφτούν διαφορετικά από τα τετριμμένα.

Αφήστε που είναι νομοτελειακό πως όσο πιο αποστασιοποιημένος και χωρίς ιδεοληψίες στέκεσαι απέναντι στα τεκταινόμενα, τόσο πιο καθαρή και αντικειμενική κρίση αποκτάς.

Επί της ουσίας είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να σε βοηθήσει να προβλέψεις το μέλλον, έχοντας κατά νου πάντα, την σοφία του παρελθόντος.

alt

Νοιώθω σαν πολίτης και σαν δημοσιογράφος ότι βιώνουμε πέτρινα χρόνια.

Και επειδή ανήκω σε μια γενιά, η οποία μέχρι να μας «χώσει για τα καλά» ο φίλος μας ο ΓΑΠ στα μνημόνια, πέρασε σχετικά καλά, διαισθάνομαι πως δεν είχαμε τη νοημοσύνη και το κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε μια τόσο δύσκολη κατάσταση.

Ο λόγος που βρήκα αφορμή να εκθέσω ορισμένες σκέψεις, αφορά στα όσα «πρωτόγνωρα» γίνονται για πολλοστή φορά στον χώρο του αθλητισμού.

Κατ' αρχήν, θεωρώ εντελώς υποκριτικό να κατηγορούν όλοι τον Σαββίδη. Διότι όλοι έχουν κάνει τα ίδια και χειρότερα.

Δεν θέλω να μπω σε κάποια ανόητη περιπτωσιολογία, διότι η ιδεοληψία των περισσοτέρων, ακόμα και εμού του ιδίου θα μας τυφλώσει και θα χάσουμε το μήνυμα.

Σαφώς και αυτό που έκανε ήταν θλιβερό και πρωτόγνωρο. Προσωπικά μου προκάλεσε και πολύ γέλιο.

Συγχωρέστε με, αλλά είναι λίγο γραφικό να βλέπεις αυτό τον Ράμπο τσέπης από την στέπα που μπήκε στη ζωή μας σχεδόν από το πουθενά, να μπουκάρει σε ένα γήπεδο και να απειλεί ότι θα τους «τελειώσει» όλους.

Οι «προκάτοχοι» ολιγάρχες είτε γιατί οι συνθήκες στη χώρα ήταν διαφορετικές, είτε για δικούς τους λόγους, τα κουμπούρια τα έκρυβαν μέσα από τα σακάκια και τα μπουφάν.

Ο Ιβάν ο τρομερός το έβγαλε σε κοινή θέα, είτε γιατί ήθελε να το αναδείξει σαν σύμβολο της δικής του «κάθαρσης», είτε γιατί πολύ απλά είναι απρόσεκτος.

Παρατηρώντας εδώ και καιρό σαν απλός πολίτης τον Σαββίδη, ομολογώ ότι μου δείχνει έναν ολιγάρχη που καμία σχέση δεν έχει με τα πρότυπα που μας είχαν λανσάρει οι προηγούμενοι.

Προφανώς είναι αυτός ο «ανατολικός» αέρας που κάνει τη διαφορά...

Λειτουργεί με μια ανεξήγητη έπαρση, επιδεικνύει επιμελώς έναν πρωτόγνωρο νεοπλουτισμό και το κυριότερο προσπαθεί να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, βγάζοντας στην βιτρίνα την όποια περιστασιακή ή πραγματική ισχύ του.

Δεν ξέρω που θα καταλήξει το «φαινόμενο Σαββίδη», αλλά ομολογώ ότι πολλές φορές μου θυμίζει τον Κοσκωτά!!!!

Οπως και να χει... αυτό που μάλλον παραδέχεται και ο ίδιος, είναι ολοφάνερο πως λειτουργεί εντελώς αντισυμβατικά και οπωσδήποτε διαφορετικά από τις συνήθεις πρακτικές των παλαιών ολιγαρχών...

Από εκεί και πέρα έχουμε μια κυβέρνηση, εντελώς αντισυμβατική κι αυτή, που εκτίθεται πρωτόγνωρα για τα μάτια του Ιβάν!!!

Μπορεί ο Κοσκωτάς να ήταν ο αγαπημένος του Ανδρέα, ο Κόκκαλης του Σημίτη, ο Λάτσης του Καραμανλή, ο Μελισσανίδης του Σαμαρά και ο Βαρδινογιάννης όλων, ωστόσο η αστική ευγένεια του παλαιού πολιτικού και επιχειρηματικού συστήματος δεν εξέθετε σε τόσο μεγάλο βαθμό, τους παραπάνω πολιτικοοικονομικούς έρωτες.

Στην περίπτωση του Αλέξη και του Ιβάν τα πράγματα απ' ότι φαίνεται είναι εντελώς διαφορετικά.

Ενδεχομένως επειδή και οι δύο νοιώθουν πολύ προσωρινοί; Θα δείξει...

Την ίδια στιγμή που όλοι ασχολούνται με το ΟΠΙΟ του ποδοσφαίρου, η λύση του «Σκοπιανού» σε βάρος της χώρας μας βρίσκεται προ των πυλών, ενώ ο Ερντογάν μας απειλεί με νέο Σαγγάριο!!!

Την ίδια στιγμή που όλοι ασχολούνται με το ΟΠΙΟ του ποδοσφαίρου, οι συνταξιούχοι επιβιώνουν με τρεις και εξήντα, προσπαθώντας να βοηθήσουν και τα άνεργα παιδιά τους...

Την ίδια στιγμή που όλοι ασχολούνται με το ΟΠΙΟ του ποδοσφαίρου, η πλειονότητα όσων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα είναι έρμαια των αυθαιρεσιών της εργοδοσίας, με το κράτος και τη δικαιοσύνη να σφυρίζουν αδιάφορα...

Την ίδια στιγμή που όλοι ασχολούνται με το ΟΠΙΟ του ποδοσφαίρου, η Ελλάδα διώχνει τα καλύτερα μυαλά της στο εξωτερικό, διογκώνοντας στο έπακρο το τεράστιο δημογραφικό της πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή που όλοι ασχολούνται με το ΟΠΙΟ του ποδοσφαίρου, κανένας «άρχοντας» αυτής της χώρας δεν μερίμνησε για κανένα παραγωγικό τομέα (Γεωργία, Βιομηχανία, Επιστήμη, Κοινωνικό Κράτος, Δημοκρατικούς Θεσμούς)!

Αντιθέτως, μεριμνούσαν και συνεχίζουν να μεριμνούν, ώστε να «ξεφορτωθούν» τους λαμπρούς Ελληνες που δεν είχαν πρόσβαση στα κομματικά μαγαζάκια τους, στο εξωτερικό...

Αντιθέτως, «προωθούσαν» και συνεχίζουν να προωθούν τον Τουρισμό ως... μοναδικό βιομηχανικό πυλώνα!!!

Ανήγαγαν το τζατζίκι, το συρτάκι και το δίπιτο σουβλάκι σε έμβλημα του μέλλοντας!!!!

Αυτά βλέπει και ο Ιβάν, που δεν έχει μάθει σε Αμερικές, Αγγλίες και Γαλλίες, ούτε καν σε Γερμανίες και συμπεριφέρεται όπως έμαθε...

Δηλαδή σε δημοκρατίες τύπου Σοβιετικής Ενωσης και Τουρκίας, όπου δεν κρατιούνται ούτε τα προσχήματα.

Κι επειδή δεν θα πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είναι αποδεδειγμένο πολλάκις ότι η Ελλαδίτσα μας είναι ένας αποικιοκρατούμενος οίκος ανοχής!

Είναι νομοτελειακό επίσης πως στις αποικίες δεν υπάρχει πραγματική αστική τάξη.

Υπάρχουν ΜΟΝΟ διεκπεραιωτές των συμφερόντων του διεθνούς πατερούλη, οι οποίοι υποκαθιστούν την αστική τάξη.

Στο χωριό μου τους συγκεκριμένους τους λένε ΛΑΚΕΔΕΣ. Μετά από 400 χρόνια τουρκοκρατίας και άλλα 200 χρόνια πλήρους αδυναμίας αποτίναξης των κατάλοιπων αυτής, οι ΛΑΚΕΔΕΣ είναι και ΡΑΓΙΑΔΕΣ μαζί...

Αντιλαμβάνεστε δηλαδή με ποιους έχουμε να κάνουμε...

Οποιος εξακολουθεί να βάζει το κόμμα και την ομάδα, πάνω από την ίδια την ατομική και την συλλογική του υπόσταση, την πατρίδα ρε γαμώτο, δεν είναι τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από ένα ευπειθές κομπολόι στα χέρια των «διεκπεραιωτών» της ίδιας μας της ζωής.

Οποιος μάλιστα προσπαθεί να μετρήσει ποιο κόμμα και ποια ομάδα φταίει περισσότερο για το συλλογικό μας χάλι, είναι σκέτος ΗΛΙΘΙΟΣ...

 

 

* Ο Αριστοτέλης Βασιλάκης είναι δημοσιογράφος - αρθρογράφος 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΥΠ.ΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΙΝΗΣ
ΑΛΙΜΟΥ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΑΧΑΡΝΩΝ
ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΥΡΩΝΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΛΙΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΡΩΠΙΑΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΟΡΟΥ
ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΣΠΕΤΣΩΝ
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
ΥΔΡΑΣ
ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ
ΦΥΛΗΣ
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΩΡΩΠΟΥ
Διαφήμιση

Ζώδια


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση