Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Η περιουσία του Δήμου Ηρακλείου αγγίζει το μισό δις ευρώ!

Οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας αναζητούν χρήμα για να κάνουν έργο και δεν βρίσκουν. Στο Ηράκλειο, τουλάχιστον το πρόβλημα δεν είναι η μη ύπαρξη χρήματος - αυτό υπάρχει και πολύ μάλιστα.

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 45 εκατ. ευρώ, ένα τεράστιο ποσό για ένα δημόσιο οργανισμό, ειδικά την περίοδο της κρίσης.

Το Ηράκλειο ο πιο πλούσιος Δήμος με τεράστια περιουσία

Όπως φαίνεται και στον Ισολογισμό του 2016, ο Δήμος Ηράκλειου, είναι εύρωστος οικονομικά και με ελάχιστες υποχρεώσεις. Είναι ένας πλούσιος Δήμος! Και όχι απλώς πλούσιος, αν κρίνουμε από την εικόνα εσόδων, εξόδων, αποθεματικού και παγίων, σε συνδυασμό με το μικρό (και αυτό κυρίως μακροπρόθεσμο) χρέος, πιθανότατα είναι ο πλουσιότερος Δήμος στην Ελλάδα!

Η περιουσία του Δήμου Ηράκλειου φτάνει στο μισό δις ευρώ (500 εκατ.) σε πάγια στοιχεία, δηλαδή οικόπεδα, πλατείες, πάρκα, δρόμους, κτήρια και εγκαταστάσεις, αλλά και μηχανήματα, μεταφορικά μέσα κλπ.

Αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε και τις πολύ μεγάλες περιουσίες που διαθέτουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις και κυρίως η ΔΕΥΑΗ και η ΔΕΠΤΑΗ, το συνολικό ποσό μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνά το 1 δις ευρώ.

Η οικονομική εικόνα του Δήμου Ηρακλείου γίνεται ακόμη πιο ρόδινη, αν δούμε τις υποχρεώσεις του (σε δανεισμό κλπ.). Έχει ελάχιστες βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 4,7 εκατ. ευρώ και μακροπρόθεσμες, δηλαδή πληρωτέες σε ορίζοντα πολλών ετών, 26,7 εκατ. ευρώ. Οι απαιτήσεις του κατά δημοτών και άλλων έχουν υπόλοιπο μόνο 21,16 εκατ. ευρώ, που συνάγονται μετά από την αφαίρεση των προβλέψεων.

Τι γίνεται με τα έσοδα στο Δήμο Ηρακλείου

Όσον αφορά στα έσοδα, ο Δήμος Ηρακλείου επιχορηγείται κάθε χρόνο με ένα ποσό περί τα 40 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τα ίδια έσοδά του -εισπράξεις από δασμούς, τέλη και άλλες πηγές- ξεπερνούν τα 40 εκατ. Τα έξοδά του, δε, κυμαίνονται μεταξύ 65 και 75 εκατ. ευρώ.

Οπότε τα ταμειακά διαθέσιμα την 31η/12/2016 ήταν 40,44 εκατ. ευρώ, κατατιθέμενα σε τράπεζες, από τις οποίες λαμβάνει πιστωτικούς τόκους πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Να σημειώσουμε ότι παρέλαβε το 2014 περί τα 20-25 εκατ. από την προηγούμενη δημοτική Αρχή. Σήμερα, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Ηρακλείου ανέρχονται σε 45 εκατ. ευρώ, έχουν δηλαδή σχεδόν διπλασιαστεί.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία!

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΥΠ.ΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΙΝΗΣ
ΑΛΙΜΟΥ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΑΧΑΡΝΩΝ
ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΥΡΩΝΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΛΙΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΡΩΠΙΑΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΟΡΟΥ
ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΣΠΕΤΣΩΝ
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
ΥΔΡΑΣ
ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ
ΦΥΛΗΣ
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΩΡΩΠΟΥ

Ζώδια


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση