Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Η ενεργειακή αναβάθμιση του δημόσιου κτιριακού αποθέματος

Στην 4η προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου «REBUS-Renovation for Energy Efficiency in Public Buildings/ Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων» συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας.

Σκοπός του έργου είναι ο προσδιορισμός “εργαλείων” και η χάραξη κατευθυντήριων γραμμών για αποδοτική ενεργειακή αναβάθμιση του δημόσιου κτιριακού αποθέματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τα στελέχη της Περιφέρειας επεσήμαναν τις καλές πρακτικές των ευρωπαίων εταίρων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Κρήτη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και οι αδυναμίες που εντοπίζονται στη διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων.

Η στόχευση της Περιφέρειας Κρήτης επικεντρώνεται σε δύο βασικούς τομείς της διαδικασίας: στην παρακολούθηση της ενεργειακής συμπεριφοράς των δημοσίων κτιρίων πριν και μετά τις εργασίες ανακαίνισης και στην ενημέρωση και ευασθητοποίηση των διαχειριστών και των χρηστών τους.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας εξέτασαν τη δυνατότητα εφαρμογής επιτυχημένων μεθόδων και σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης για την καταγραφή και εποπτεία της ενεργειακής συμπεριφοράς των δημοσίων κτιρίων.

Επιπλέον, παρουσίασαν τον τρόπο που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν οι καλές πρακτικές των ευρωπαίων εταίρων στο θέμα της ευασθητοποίησης των χρηστών, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες εταίροι κατέγραψαν βασικές συμβουλές και επισημάνσεις, προκειμένου η διαδικασία ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων να είναι επιτυχημένη σε κάθε στάδιο της υλοποίησης της.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η Μαρία Αποστολάκη, συντονίστρια του έργου, η Ρούλα Παπαδοπούλου από τη ΠΕ Λασιθίου και οι Βαγγέλης Γρηγοράκης, ο αρχιτέκτονας βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων και Σπύρος Σοφιανός, πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, ως εκπρόσωποι της Τοπικής Ομάδας Ενδιαφερόμενων Φορέων.

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΥΠ.ΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΙΝΗΣ
ΑΛΙΜΟΥ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΑΧΑΡΝΩΝ
ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΒΥΡΩΝΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΛΙΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΡΩΠΙΑΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΟΡΟΥ
ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΣΠΕΤΣΩΝ
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
ΥΔΡΑΣ
ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ
ΦΥΛΗΣ
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΩΡΩΠΟΥ
Διαφήμιση

Ζώδια


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση