ΔήμοιΔήμος Ζωγράφου

Ημερίδα “Κοινωνικές Δομές: Ασπίδα Προστασίας για την Κοινωνική Συνοχή”

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο Ζωγράφου η ημερίδα “Κοινωνικές Δομές: Ασπίδα Προστασίας για την Κοινωνική Συνοχή”, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος μέσα από ένα δίκτυο δομών και δράσεων ώστε να υποστηριχθούν αποτελεσματικά πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η αν. υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία των ψηφιακών υπηρεσιών πρόνοιας στην καθημερινότητα του πολίτη και χαρακτήρισε την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) ως τον ψηφιακό βραχίονα που αλλάζει όλο το κοινωνικό κράτος και σε συνδυασμό με τους δύο βασικούς πυλώνες, τον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Αλληλεγγύης) και τα Κέντρα Κοινότητας, βάζουν οριστικό τέλος στις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά.

Η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Χρηστάκη είπε στο χαιρετισμό της ότι η Περιφέρεια και οι ΟΤΑ έδωσαν προτεραιότητα στην Κοινωνική Αληλλεγγύη.

Η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές και δράσεις που δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν στην πόλη όπως το Κέντρο Δανειοληπτών και το Κέντρο Κοινότητας, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ράνια Μπέλλου επεσήμανε ότι έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής καθώς η κοινωνική αλληλεγγύη είναι προτεραιότητα.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Υγείας Χάρης Παπαγεωργόπουλος μίλησε για τη δημιουργία και την εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Στη συνέχεια της Ημερίδας παρουσιάστηκαν από τους υπόλοιπους ομιλητές, αναλυτικά οι δομές καθώς και στοιχεία για το πλήθος των ανθρώπων που έχουν εξυπηρετηθεί ή ωφεληθεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινότητας που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2017 έχει 1.876 ωφελούμενους, το Κοινωνικό Παντοπωλείο 1.138 και το Κοινωνικό Φαρμακείο 165.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι