ΔήμοιΔήμος Αχαρνών

Ημέρα μνήμης για τους πεσόντες στην Κύπρο

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στην κεντρική πλατεία του Δήμου Αχαρνών, τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή το 1974.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Αχαρνών, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών του Δήμου Αχαρνών, των Σωμάτων Ασφαλείας και οργανώσεων αγωνιστών στην Κύπρο το 1974.

Μετά την τέλεση του μνημόσυνου, ακολούθησε ομιλία μνήμης από τον συντονιστή του Εμπορικού Κέντρου της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Ιωσήφ Κυπραίου, και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Μενιδιάτη οπλαρχηγού Μήτρου Λέκκα.

Με αφορμή την ημέρα μνήμης για τα γεγονότα στην Κύπρο το 1974, ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, δήλωσε:

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο Δήμος Αχαρνών τέλεσε και φέτος Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Μια εκδήλωση μνήμης, όπου δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι, τα γεγονότα της Κύπρου το 1974, παραμένουν ένα διαχρονικό πλήγμα για όλον τον Ελληνισμό και έχουμε ιερή υποχρέωση, να μην τα ξεχνούμε και να μη τα λησμονούμε.

Βίντεο από την ομιλία του Συντονιστή του Εμπορικού Κέντρου της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Ιωσήφ Κυπραίου:

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι