Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Ημαθία: Εκδηλώσεις για Μέγα Αλέξανδρο και Αριστοτέλη

Με δύο εκδηλώσεις στον Μέγα Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη συνεχίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την υλοποίηση και την παρουσίαση της δράσης «Αριστοτέλης Μέγας Αλέξανδρος, από το χθες στο σήμερα».

Οι δύο εκδηλώσεις έχουν τίτλο: «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος, Μέγας Διδάσκαλος – Αριστος Μαθητής» και είναι αφιερωμένες στην εξέχουσα προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο διδάσκαλό του, τον σπουδαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (αίθουσα Βέτλανς) στη Νάουσα Ημαθίας και η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00, στο Αμφιθέατρο του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών.

Το πρόγραμμα των δύο εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες εισηγήσεις από στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και από εκπροσώπους άλλων φορέων.

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 οι προσκεκλημένοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δράση οινογευσίας στο φουαγιέ της αίθουσας Βέτλανς στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς», με εκλεκτά κρασιά από τους οινοπαραγωγούς της περιοχής της Νάουσας.

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 οι προσκεκλημένοι θα επισκεφθούν το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών που ανοίγει για πρώτη φορά για το κοινό και θα περιηγηθούν σε σπουδαία εκθέματα, όπως είναι ένα τμήμα των ανακτόρων των Αιγών.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις δύο αυτές εκδηλώσεις θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο βίντεο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο έχει ως θέμα το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα και την πολιτιστική κληρονομιά της Κεντρικής Μακεδονίας και εστιάζει στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου οι δύο μεγάλες προσωπικότητες, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο δάσκαλός του Αριστοτέλης, έζησαν και κυριολεκτικά μεγαλούργησαν.

Η δράση προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης Μέγας Αλέξανδρος, από το χθες στο σήμερα»έχει ως στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και της κληρονομιάς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δράση προγραμματίζεται να προβληθεί και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και σε αγορές-στόχους στο εξωτερικό.

Περιλαμβάνει, εκτός από τις εκδηλώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, τη δημιουργία θεματικών βίντεο, την παρουσίαση εκθεσιακών φωτογραφιών και την παραγωγή ειδικών δώρων (προτομές και φωτογραφίες) που αφορούν στις δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, στον Μέγα Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη.

 

Προτεινόμενα