ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ηλιόπουλος: Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της τακτικής και εφημεριακής λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης

«Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση της και να αποκαταστήσει την τακτική και εφημεριακή λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Να κάνει, έστω και τώρα, την λογική και υπεύθυνη επιλογή», τονίζει σε on camera δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Μάλιστα, επισημαίνει πως «ενώ η Ελλάδα διαθέτει μόνο τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία», και καθώς πλέον «το 1 στα 4 κρούσματα συνολικά αφορά μαθητές, αυτή τη στιγμή αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ να «ακρωτηριάσει» τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της Βόρειας Αττικής».

Ειδικότερα, αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος: «H Ελλάδα διαθέτει μόνο τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία. Μετά και το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα των σχολείων με το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1, νοσηλείες και κρούσματα παιδιών με Covid-19 αυξάνονται. Το 1 στα 4 κρούσματα συνολικά αφορά μαθητές. Αυτή τη στιγμή αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ να «ακρωτηριάσει» τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της Βόρειας Αττικής.

Παρά την καθολική αντίδραση, το Υπουργείο Υγείας επιμένει να αναστείλει την εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Σε μια επίδειξη μάλιστα αυταρχισμού χθες, Κυριακή, η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και τρομοκρατία στο αίτημα των υγειονομικών και της κοινωνίας για κανονική λειτουργία του νοσοκομείου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση της και να αποκαταστήσει την τακτική και εφημεριακή λειτουργία του «Παίδων Πεντέλης». Να κάνει, έστω και τώρα, την λογική και υπεύθυνη επιλογή».

Δείτε τη δήλωση του κ. Ηλιόπουλου:

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα