ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης μίλησε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ως άλλος Αμβρόσιος

«Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε ως Αμβρόσιος», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM», αναφερθείς στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις εκκλησίες.

«Ακούσαμε κατ’ αρχάς από τον κ. Μητσοτάκη ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, παρά το γεγονός ότι έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και χειρότερα δεδομένα από ό,τι πέρσι. Αυτή τη στιγμή έχουμε 431 διασωληνωμένους, ενώ την αντίστοιχη μέρα πέρσι είχαμε 169. Αυτό που ακολούθησε πέρσι ήταν ο χειμώνας του δεύτερου κύματος. Ένα δεύτερο κύμα στο οποίο -με βάση τα στοιχεία-στη βόρεια Ελλάδα 8 στους 10 διασωληνωμένους πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Και ο κ. Μητσοτάκης μας λέει σήμερα ότι το σύστημα υγείας αντέχει, όταν στη βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ, όταν βλέπουμε γιατρούς να καταρρέουν μπροστά στις κάμερες, όταν κλείνουν περιφερειακά ιατρεία για να μεταφερθούν γιατροί στα νοσοκομεία».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος πρόσθεσε: «Βλέπουμε συνεχώς το ίδιο λάθος. Αντί να γίνονται προσλήψεις και αντί να ενισχύεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη, η κυβέρνηση οδηγεί τους γιατρούς να παίζουν… «μουσικές καρέκλες» μεταξύ τους και να μεταφέρονται από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή έχουμε λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΣΥ απ’ όσους είχαμε πριν την πανδημία».

Ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε επίσης εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, οι νέοι γιατροί που έχουν τελειώσει τη σχολή τους, υποχρεώνονται σε έναν επιπλέον χρόνο εκπαίδευσης – το “foundationyear”, ως προϋπόθεση για να κάνουν αγροτικό και έναρξη ειδικότητας. «Η συγκεκριμένη ενέργεια διώχνει γιατρούς από τη χώρα και καθυστερεί ακόμα περισσότερο τις νέες προσλήψεις στο σύστημα», ξεκαθάρισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ηλιόπουλος: Αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των πιστών ως αντιεμβολιαστές

Όσον αφορά τα μέτρα για τις εκκλησίες υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μίλησε χθες ως Αμβρόσιος γιατί αυτό κάνει όταν βάζει μπροστά το θρησκευτικό αίσθημα». Επισήμανε μάλιστα ότι με τη στάση του για τις εκκλησίες «αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των πιστών ως αντιεμβολιαστές. Κατά τη γνώμη μας αυτό δεν ισχύει και η κυβέρνηση κάνει πίσω σε μια μειοψηφία ακροδεξιών θρησκόληπτων, θέτοντας σε κίνδυνο την πλειοψηφία των πιστών». Υπενθύμισε μάλιστα τη φράση του Μητροπολίτη Ξάνθης ότι υπάρχουν ιερείς που έχουν πάρει ανθρώπους στο λαιμό τους, λέγοντας: «φαίνεται πως το ίδιο κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση».

Ακόμα, αναφερθείς στην ανάγκη λήψης μέτρων δημόσιας υγείας για όλους ανεξαιρέτως, είπε: «χθες, μετά την πληροφόρηση ότι ο κ. Καραμανλής βγήκε θετικός στον κορωνοϊό -γι’ αυτό του ευχόμαστε πρώτα απ’ όλα περαστικά- η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής διακόπηκε, και μάλιστα σε έναν χώρο που τηρούνται μέτρα και αποστάσεις και όλοι είναι εμβολιασμένοι».

«Ωστόσο, τα 6.000 κρούσματα που καταγράφονται αυτές τις μέρες έχουν έρθει σε επαφή με εμβολιασμένους εργαζόμενους; Αυτοί έπρεπε να πάνε στη δουλειά τους την επόμενη μέρα;», αναρωτήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Σύμφωνα με την κυβέρνηση, έπρεπε να πάνε στη δουλειά τους», σημείωσε.

Σχετικά με τα σχολεία, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή συγχωνεύονται περίπου 1.000 τμήματα πανελλαδικά και δημιουργούνται τάξεις με 29 μαθητές».

«Ακόμα και αν δεχτούμε το κυβερνητικό επιχείρημα ότι οι μαθητές στις τάξεις δεν μπορούν να αραιώσουν -κάτι που δεν ισχύει-, σίγουρα δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι μαθητές σε μια τάξη θα γίνουν ακόμα περισσότεροι εν μέσω πανδημίας! Και μάλιστα τη στιγμή που ισχύει το εγκληματικό πρωτόκολλο της κ. Κεραμέως ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών του», τόνισε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα