ΔήμοιΔήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Ηλίας Θεοδοσόπουλος: Με την «Πολιτών Πολιτεία» για τη Νέα Φιλαδέλφεια!

"Ολοι μαζί να αναγεννήσουμε την πόλη μας"

«Πριν από περίπου πέντε χρόνια και μετά την εκλογή της παρούσας Δημοτικής Αρχής, που όπως αποδείχθηκε ήταν η χειρότερη που έχει περάσει από την πόλη, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα συμβάλω με κάθε θεμιτό τρόπο, ώστε η Νέα Φιλαδέλφεια να γυρίσει εκεί που της αξίζει.

 

Στο πλαίσιο αυτής της «υπόσχεσης», αλλά και με την παρότρυνση πολλών φίλων, αποφάσισα να συμμετάσχω, μετά και από συναντήσεις που είχα, με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία» του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Βούρου!

Ηταν Νοέμβριος του 2013 όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε μια λαμπερή εκδήλωση στο «Ίδρυμα Ωνάση» ανακοίνωσε επίσημα και μέσω εικόνων και βίντεο το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της ΑΕΚ, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα του Προσφυγικού Ελληνισμού, που αφορά τις ρίζες και τις χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας!

Αυτό φυσικά δεν ήταν άλλο από το Αθλητικό Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού με το όνομα «Αγιά Σοφιά»!

Ρίγη συγκίνησης, αλλά και δάκρυα χαράς από όλους μας…

 

Οπως έλεγε και ο Κώστας Βουτσάς χαρακτηριστικά στο βίντεο σε ένα μικρό παιδάκι, «αυτό δεν θα είναι απλά ένα γήπεδο, αυτό θα είναι η σύνδεση με χρυσά γράμματα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος»

Για να προσθέσω και εγώ: Αυτό θα είναι όχι μόνο το σπίτι του κάθεν ΑΕΚτζή, αλλά το «σπίτι» όλων των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών, για να θυμίζει τις χαμένες πατρίδες, ένας φάρος που πάντα θα πρέπει να είναι αναμμένος στις καρδιές μας.

Πέρασαν από τότε 4,5 χρόνια (!) για να φτάσουμε στον Ιούλιο του 2017 ώστε να βγει επιτέλους η πολυπόθητη άδεια ανέγερσης της Αγιάς Σοφιάς!

Και 3,5 χρόνια από τότε που εξελέγη η διοίκηση Βασιλόπουλου, με πόλεμο λυσσαλέο με δημιουργία κάθε είδους προβλήματος, καθυστέρησης ή κωλυσιεργίας.

Εγιναν πράγματα και δημιουργήθηκαν καταστάσεις αδιανόητα εξωφρενικές για κάθε νοήμονα άνθρωπο, ώστε να καθυστερήσει ή, αν γινόταν, να αναβαλλόταν αυτό το έργο.Φιλες και φίλοι, η νυν Δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας έκανε τα πάντα, χρησιμοποίησε μέχρι και το τελευταίο παραθυράκι που της έδινε ο νόμος, δημιούργησε το οποιοδήποτε τέχνασμα, ώστε να καθυστερήσει ή να μη γίνει αυτό το υπέροχο στολίδι.

Δεν θα αναλύσουμε ποιές σειρά από πράξεις δημιούργησαν, άλλωστε αυτά τα γνωρίζει όλος ο κόσμος.

Αυτή η διοίκηση λοιπόν σε όποια δικαστική αίθουσα και αν απευθύνθηκε, σε όποια δικαστική διαμάχη και αν μετείχε, υπέστη συντριπτική ντροπιαστική ήττα, αφού το δίκαιο και το σωστό έλαμψε, το δίκαιο το θέλει και ο Θεός…

Θα μπορούσε αυτό το Παλάτι που χτίζεται, να ονομαστεί και έως «Παλάτι της νομιμότητας» με αυτά που έγιναν!

Παράλληλα όμως με αυτά τα γεγονότα, η νυν Δημοτική Αρχή δεν κέρδισε απολύτως ΚΑΝΕΝΑ ανταποδοτικό όφελος για την πόλη, παρά τις επαναλαμβανόμενες κλήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ για συνεργασία και συνεννοήση, αφού με τη στάση και τη συμπεριφορά της, απέρριπτε κάθε είδους τέτοια ενέργεια.

Και φυσικά πώς να αποκομίσει κάποιο όφελος, όταν στην ουσία έκανε τα πάντα ώστε να μην υλοποιηθεί το έργο…

Φτάσαμε λοιπόν στον Μάϊο του 2019.

Η Αγιά Σοφιά υψώνεται επιβλητικά και στη θέα της μας συγκινεί όλους.

Ερχεται όμως και η ώρα των δημοτικών εκλογών, έρχεται η ώρα της πολιτικής τιμωρίας όλων αυτών που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σταματήσουν ένα έργο ζωής, για εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες πολίτες .

Ερχεται η ώρα της πολιτικής τιμωρίας αυτών που με τις πράξεις τους δεν έδωσαν το δικαίωμα σε μεγαλύτερους ανθρώπους σε ηλικία ή σε νεότερης (αφού ποτέ δεν ξέρει κάποιος πώς τα φέρνει η ζωή) να δουν με τα μάτια τους αυτό που βλέπουμε όλοι, και τώρα μας «κοιτάνε» από ψηλά…

 

Ερχεται η ώρα της πολιτικής τιμωρίας αυτών που «έπαιξαν» με τα συναισθήματα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, προτού δουν να αναγείρεται η Αγιά Σοφιά!

Ερχεται η ώρα της κάλπης.

Φίλε ψηφοφόρε της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, θυμήσου

Ερχεται η ώρα να περάσουν όλοι αυτοί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, και νέοι άνθρωποι απαγκιστρωμένοι από εμμονικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες, να απογειώσουν την πόλη, και να την οδηγήσουν εκεί που της αξίζει.

Να αναδείξουν την τεράστια κληρονομιά που τη συντροφεύει, μέσω της ανεπανάληπτης – εκπληκτικής ανέγερσης που λέγεται Αγιά Σοφιά!

 

Είναι πλέον καιρός και επιβάλλεται σε αυτές τις καθοριστικές δημοτικές εκλογές για την πόλη μας να μην ξαναγίνουν τα σοβαρά λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

Λάθη, εξ αιτίας των οποίων ο Δήμος μας οδηγήθηκε σε ακατανόητες και αδιανόητες συγκρούσεις πέρα από κάθε λογική, που έφταναν σε βαθμό λυσσαλέου μένους, κατά του στολιδιού που λέγεται Αγιά Σοφιά.

Και παράλληλα με αυτές τις ενέργειες, ο κάθε δημότης βίωνε επί πλέον η μηδενική εξέλιξη και την ανύπαρκτη αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του, σε αυτό το πανέμορφο προάστιο το οποίο κατοικεί!

 

 

Ο Γιάννης Βούρος περνά από κάθε γειτονιά στη Νέα Φιλαδέλφεια και «καθηλώνει» τον κόσμο με τον λόγο του και παράλληλα τον «απογειώνει» σε συναισθήματα, οραματίζοντας το μέλλον!

Δίπλα του πάντα ικανοί αξιόλογοι συνεργάτες με δυναμισμό, πάθος, αποφασιστικότητα και μεγάλη αντίληψη, γεμάτοι νέες ιδέες που λένε ΑΛΗΘEIEΣ!

Εάν νομίζετε ότι είμαι ένας από αυτούς, σας περιμένω στις εκλογές για τη ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!

Ολοι μαζί για να δώσουμε ξανά στην πόλη την αίγλη που της αξίζει!

Ολοι μαζί για να υποδεχθούμε και πάλι μετά από τόσους αγώνες, στα ιερά χώματά της, τα τρία μαγικά γράμματα που συντροφεύουν τη ζωή μας.Ε.Κ.) και που εξ αιτίας αυτών η Νέα Φιλαδέλφεια έγινε γνωστή σε όλη την Οικουμένη!».

 

Ηλίας Θεοδοσόπουλος

Υποψήφιος Τοπικος Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας

Email: iliasdikefalos@gmail.com

Facebook: Ilias Theodosopoulos

Close