ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ιατροδικαστής για τη δολοφονία του Αλκη: «Πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων»

Ο συνδυασμός των κακώσεων στα κάτω άκρα μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, επέφεραν το θάνατο στον 19χρονο Αλκη την περασμένη εβδομάδα, στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ειδική ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση, επισήμανε ότι ο 19χρονος «κατέληξε πολύ σύντομα», καθώς «ο συνδυασμός των κακώσεων δεν άφηνε περιθώρια για τη διάσωση του».

«Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα», είπε, προσθέτοντας ότι εναντίον του υπήρξαν πολλά χτυπήματα, ωστόσο δεν γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς, όπως είπε, «δεν πρέπει να δώσουμε κρίσιμες πληροφορίες που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις καταθέσεις».

Στην ερώτηση εάν ήταν στοχευμένα, απάντησε«Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πού να χτυπήσουν για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και το πέτυχαν».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «τα αμυντικά τραύματα ήταν εμφανή, το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε – είναι αρκετά τα αμυντικά τραύματα που προκλήθηκαν ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως είναι η κεφαλή για παράδειγμα».

«Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη αλλάζει, έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας, είχαμε και ένα άλλο συμβάν εξίσου προβληματικό, όπου τραυματίστηκε ένα 14χρονο αγόρι. Το κυνήγησε ομάδα ατόμων για περισσότερα από 500 μέτρα, το έσωσε το προσωπικό φύλαξης ενός ξενοδοχείου ενώ τον χτυπούσαν. Ήταν υπόθεση χουλιγκανισμού», αποκάλυψε η κυρία Κοβάτση.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για καθαρή τύχη, αφορούσε σε τι ομάδα ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα