ΔήμοιΔήμος Ασπροπύργου

Η Βιβλιοθήκη πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης!

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Νικόλαος Μελετίου, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, Μελέτιος Μπουραντάς και η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Ασημίνα Φούφα-Κορώνη ενημερώνουν ότι, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκινάει, πιλοτικά, ένα καινούργιο Πρόγραμμα για τις Βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ).

Σε κάθε Βιβλιοθήκη του ΔΕΒ που δηλώνει συμμετοχή στο Πρόγραμμα, θα προσφέρεται υποστηρικτικό υλικό, έτσι ώστε να μπορεί να οργανώνει τέσσερα (4) Εργαστήρια κάθε μήνα, για παιδιά ή σχολικές τάξεις γύρω από ένα κοινό θέμα.

Δείτε λεπτομέρειες εδώ!

Με το εν λόγο Πρόγραμμα, που υποστηρίζει τα Παιδικά Τμήματα των Βιβλιοθηκών, κατά τη διάρκεια του Σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των Βιβλιοθηκών, ως Κέντρα Παιδείας και Εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θα υλοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με την Ασημίνα Φούφα-Κορώνη, στο τηλέφωνο 210-5577191 ή στο email: asiminafou@gmail.com.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα

  • Ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στις μάσκες, το σύμβολο του Καρναβαλιού, εξερευνώντας το, ιστορικά και καλλιτεχνικά. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή, 9 & 16 Φεβρουαρίου 2018, από τις 18:30 έως τις 20:00.
  • Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της Ποίησης και στις Βιβλιοθήκες αναρωτιόνται τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουν τους ποιητές, από τις λέξεις τους, και αναζητούν τη σχέση της Ποίησης με τις άλλες Τέχνες. Για τις ημερομηνίες συναντήσεων του Μαρτίου, θα υπάρξει ενημέρωση το τελευταίο 10ημερο του Φεβρουαρίου!
  • Ο Απρίλιος είναι ένας εικαστικός μήνας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ, που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες.
  • Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην Ευρώπη, καθώς στις 9 Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και το 2018 είναι έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Προσεγγίζουν την ήπειρο που κατοικούμε, μέσα από τους μύθους της, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.

Ηλικίες: Τα θέματα που επιλέγονται απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού και κυρίως στις ηλικίες 8-12 ετών!

Διάρκεια: Κάθε μηνιαίο θέμα περιλαμβάνει 2 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας μιάμισης ώρας(1 ½ ώρα) η καθεμιά.

Την ευθύνη, της υλοποίησης του Προγράμματος, έχει η Ασημίνα Φούφα-Κορώνη.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι