ΕπικαιρότηταΚόσμος

Η Uncle Ben’s αλλάζει όνομα εξαιτίας του αντιρατσιστικού κινήματος

Photo by cbc.ca

Έχοντας κατηγορηθεί ότι αναπαράγει ρατσιστικά στερεότυπα, η Uncle Ben’s αλλάζει όνομα έπειτα από μήνες στοχασμού στον κολοσσό του αγροδιατροφικού τομέα, Mars. Εκτός από… βαφτίσια, αποφασίστηκε και η αλλαγή του λογότυπου της διάσημης μάρκας ρυζιού.

Ο όμιλος είχε ήδη παραδεχθεί τον Ιούνιο, έπειτα από πολλές εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων με τις οποίες καταγγελλόταν η αστυνομική βία και ευρύτερα ο ρατσισμός στις ΗΠΑ, «ότι έχει φθάσει η στιγμή για να εξελίξουμε τη μάρκα Uncle Ben’s, περιλαμβανομένης της οπτικής ταυτότητάς της».

Photo by Stephan Schmid on Unsplash

Ωστόσο, δεν είχε διευκρινίσει πώς σκόπευε να προχωρήσει.

Η εταιρεία Mars επέλεξε λοιπόν να αλλάξει το όνομα σε Ben’s Original και να αποσύρει την εικόνα με το πρόσωπο ενός ηλικιωμένου Αφροαμερικανού, που μπορούσε να ανακαλέσει στη μνήμη τις φυτείες ρυζιού που καλλιεργούνταν χάρη στους σκλάβους.

«Ακούσαμε τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες καταναλωτές, τους ίδιους μας τους υπαλλήλους και άλλους ενδιαφερόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο», υπογράμμισε μία εκ των επικεφαλής της Mars, η Φιόνα Ντόσον, σε ένα δελτίο Τύπου.

«Κατανοούμε τις ανισότητες που συνδέονται με το όνομα και το πρόσωπο της προηγούμενης μάρκας», συμπλήρωσε.

Τα πακέτα ρυζιού που θα φέρουν το νέο όνομα και το νέο λογότυπο, θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων το 2021.

Επιπλέον, ο όμιλος προβλέπει να χρηματοδοτήσει προγράμματα στήριξης στις κοινότητες των μαύρων στο Γκρίνβιλ στο Μισισίπι, μια πολιτεία στις νότιες ΗΠΑ όπου το ρύζι Ben’s Original παράγεται για περισσότερα από 40 χρόνια.

 


 

Για να μην μένετε πίσω στην ενημέρωση, ακολουθήστε το inthecity.gr στα social media…

Βρείτε μας στο Facebook!

Βρείτε μας στο Twitter!

Βρείτε μας στο Youtube!

 

Close