ΕπικαιρότηταΚόσμος

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατικές βλέψεις εξαιτίας ενός tweet με την Αγία Σοφία!

Μια ανάρτηση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, με αφορμή της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης προκάλεσε… παραλήρημα από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία έκανε λόγο για «επεκτατικές βλέψεις» της Ελλάδας.

Αφορμή για τη νέα απρόκλητη επίθεση κατά της Ελλάδος στάθηκε ένα tweet του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για την 29η Μαΐου του 1453, ημέρα της Άλωσης της Πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έγραψε στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter:

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία».

Λίγο αργότερα, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια νέα επίθεση κατά της Ελλάδας. Αναλυτικότερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε διαδοχικές αναρτήσεις του επιτέθηκε στην Αθήνα, κατηγορώντας την -όπως προαναφέρθηκε- για επεκτατισμό.

«Αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο.

Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1.000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη. Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453.

Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500, και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους.

Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητές της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη.

Τιμούμε τη μνήμη του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα