PlusΕπικαιρότηταΠολιτική

Η συνέντευξη του Aλμπερτ Μπουρλά στο “Ενώπιος Ενωπίω” (VIDEO)

Τι είπε για τα εμβόλια, την μετάλλαξη Omicron, το τέλος της πανδημίας και την χρήση της τεχνολογία mRNA κατά του καρκίνου

Την Ανοιξη θα είναι διαθέσιμο το χάπι κατά του κορωνοϊού, αποκάλυψε ο CEO της PFIZER Dr. Αλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το χάπι θα είναι για τους αρρώστους από κορωνοϊό και όχι για να προλάβουν να μην νοσήσουν. Οσοι το πάρουν από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα. Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες. Κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα έχει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες, αλλά μεγαλύτερο από το εμβόλιο», τόνισε ο κ. Μπουρλά.

Ο CEO της PFIZER, επεσήμανε ότι η εταιρία ήδη έχει ξεκινήσει να παρασκευάζει εμβόλιο για την μετάλλαξη Omicron, ωστόσο, όπως είπε, αν και θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο, μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού. Αναφέρθηκε όμως με έμφαση στην μεγάλη μεταδοτικότητα της Omicron.

Γιατί περίμενε τη σειρά του για να εμβολιαστεί: «Στην αρχή σκεφτόμασταν ότι θα έπρεπε να είμαι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι ασφαλές. Ομως ήταν η περίοδος που τα εμβόλια ήταν λιγότερα από τους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Οπότε υπήρχαν φαινόμενα ανθρώπων που έκοβαν τη “γραμμή” και πήγαιναν πλαγίως να πάρουν τον εμβόλιο. Σκέφτηκα τότε ότι ήταν πολύ πιο σωστό να περιμένω τη σειρά μου, διότι πρώτον δεν υπήρχε πρόβλημα με τους αρνητές. Περίμενα μέχρι τον Μάρτιο. Δέχθηκαν πιέσεις επειδή δεν είχα κάνει το εμβόλιο. Με πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και μου λέει “Τι κάνεις; Πρέπει να το κάνεις, γιατί εδώ το χρησιμοποιούμε”. Δεύτερον, δεν ήθελα να το κάνω εγώ και όχι οι συνεργάτες μου, γιατί δεν ήταν η σειρά τους. Δεν μπορούσα να το δεχθώ αυτό. Δεν θα ήταν δείγμα σωστού ηγέτη αυτό».

Για την προστασία του εμβολίου στην μετάλλαξη Omicron: «Εχω κάνει την τρίτη δόση. Οι πρώτες εργαστηριακές έρευνες και μελέτες δείξανε ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Οι δύο πρώτες δόσεις δεν προστατεύουν καλά από τον Omicron. Προστατεύουν πολύ καλά από τον Δέλτα. Η τρίτη δόση είχε τεράστια άνοδο της προστασίας. Ηταν περίπου ίδια με την προστασία που είχε κάποιος με τις δύο δόσεις για τον αρχικό ιό. Πρόκειται για εργαστηριακά αποτελέσματα, και θα πρέπει να περιμένουν και τα κλινικά αποτελέσματα. «Θα το δούμε αυτό σε λίγες εβδομάδες, γιατί o Omicron πολλαπλασιάζεται πολύ γρήγορα».

Επίσης, ο κ. Μπουρλά αποκάλυψε ότι η εταιρία δίνει τη δική της μάχη, ώστε να βρεθεί εμβόλιο και κατά του καρκίνου. «Με τα εμβόλια mRNA θέλουμε να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο. Σε δυο – τρία χρόνια θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα».

Ο Αλμπερτ Μπουρλά έφυγε 28 ετών από την Ελλάδα, αλλά όπως αποκάλυψε, επιστρέφει κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και κάνει διακοπές πάντοτε με τους ίδιους ανθρώπους, τους παλιούς του φίλους από την παιδική του ζωή, το σχολείο και το Πανεπιστήμιο.

Η σύζυγός του«Γνωριστήκαμε στην Θεσσαλονίκη, σε έναν γάμο ενός ξαδέρφου του. Αμέσως ερωτευτήκαμε. Οταν του έκαναν πρόταση να πάει στο Βέλγιο, με ρώτησε αν θέλω να τον ακολουθήσω και έτσι άρχισαν όλα. Κατευθείαν του είπα ναι».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Plus