ΕπικαιρότηταΠολιτική

Η Σπυράκη κατέθεσε 21.240 ευρώ στο Ευρωκοινοβούλιο και έστειλε εξώδικο στον πρώην συνεργάτη της

Με ανάρτησή της στα social media, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη σημειώνει πως κατέθεσε η ίδια τα χρήματα που οδήγησαν στο αίτημα για άρση της ασυλίας της από το Ευρωκοινοβούλιο.

Στην ανάρτησή της, η Μαρία Σπυράκη σημείωσε πως δεν έχει ευθύνη για τις πράξεις του πρώην συνεργάτη της, σε βάρος του οποίου έχει στείλει εξώδικη πρόσκληση καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική.

Επιπλέον, η Μαρία Σπυράκη τονίζει πως την περίοδο που ο συνεργάτης της έλλειπε από τις Βρυξέλλες, του είχε δώσει προφορική άδεια, καθώς νοσηλευόταν ο πατέρας του και είχε πεθάνει η μητέρα του.

Διευκρινίσεις για την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη έδωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός καταπολέμησης απάτης (OLAF) την Παρασκευή, σημειώνοντας πως η περίπτωση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή δεν συνδέεται με το σκάνδαλο Qatar Gate, κάτι το οποίο είχε σπεύσει να διευκρινίσει και η ίδια η Μαρία Σπυράκη από το πρώτο λεπτό.

Η διευκρίνιση γίνεται κυρίως εξαιτίας της κοινής ανακοίνωσης του Εισαγγελέα, στην οποία ζητούσε από κοινού τις άρσεις ασυλίας τόσο της ευρωβουλευτή της ΝΔ, όσο όμως και της Εύας Καϊλή, η οποία βρίσκεται στη φυλακή.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατάξει την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Μαρίας Σπυράκη, για όσο διαρκεί η διερεύνηση της υπόθεσης, κάτι που θέτει επίσης εν αμφιβόλω και την υποψηφιότητά της στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Σπυράκη:

«Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020.

Διευκρινίζω:

  1. Το ποσό των 21.240 ευρώ έλαβε πρώην συνεργάτης μου ως επίδομα αλλοδαπής στον τραπεζικό του λογαριασμό την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο.
  2. Έχω επίσης αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος έλαβε το εν λόγω επίδομα αλλοδαπής, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.
  3. Είμαι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΥΓ: Έδωσα στον πρώην συνεργάτη μου προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα