ΕπικαιρότηταΚόσμος

Η Rolls-Royce εξετάζει περικοπές θέσεων εργασίας

Η RollsRoyce Holdings ενδεχομένως να προχωρήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία προσέλαβε συμβούλους με επικεφαλής την McKinsey & Co. προκειμένου να τη βοηθήσουν στον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της, αναφέρουν οι Times.

Μέρος του σχεδίου εξυγίανσης προβλέπει τη συγχώνευση τμημάτων, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή.

Το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, θα είναι ότι το 10% των περίπου 30.000 θέσεων εργασίας στα τμήματα αυτά θα μπορούσε να καταργηθεί, ανέφερε το δημοσίευμα.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ντέρμπι της Αγγλίας, είναι πιθανό να πληγούν περισσότερο από τις περικοπές, ανέφεραν οι Times, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες από τις διοικητικές λειτουργίες του back-office της εδρεύουν στην πόλη.

Για να μη δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση, η RollsRoyce δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με το εργατικό δυναμικό της.

«Δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απόφαση σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στους εργαζομένους και οποιαδήποτε υπόνοια περί του αντιθέτου είναι καθαρή εικασία», σχολίασε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού στην εταιρεία, που περιλαμβάνει ορισμένες βασικές αλλαγές στη διοίκησή της.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα