ΕπικαιρότηταΠολιτική

Η Ρένα Δούρου στον Status FM: “Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για δημοκρατική εκτροπή”

“Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για δημοκρατική εκτροπή. Και αυτή δεν είναι μια αντιπολιτευτική διαπίστωση αλλά η έκφραση μιας βαθιάς ανησυχίας για μια ιερή υπόθεση, την προάσπιση της δημοκρατίας”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο Status Fm 107,7 στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση. “Ο κ. Πολάκης δίνει τη μάχη να ακουστεί  το μείζον, η Novartis είναι σκάνδαλο”, είπε χαρακτηριστικά.

Στηλιτεύοντας τη λογοκρισία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή από τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου, είπε: “Οχι εσπευσμένως, αλλά αυθαιρέτως έκλεισε τις εργασίες της χθες η Βουλή, όταν ανέβηκε στο βήμα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κ. Πολάκης, και ο προεδρεύων του έκλεισε το μικρόφωνο, όχι γιατί λοιδορούσε τους θεσμούς, όχι γιατί εξύβριζε ή ασχημονούσε, αλλά γιατί σε αντίθεση με τον προηγούμενο ομιλητή, έλεγε ότι η novartis είναι υπαρκτό σκάνδαλο”.

“Η Novartis ήρθε στην πατρίδα μας, δωροδόκησε απλούς γιατρούς μόνη της, οι ΗΠΑ και το FBI ανακαλύπτουν σκάνδαλο, και εμείς έχουμε φτάσει στο 2022 και το πρόβλημά μας είναι γιατί επιμένει ο Π. Πολάκης, με τον δικό του τρόπο, να λέει πως θα συζητάμε για αυτό το σκάνδαλο και δεν συζητάμε το ότι οι δημοσιογράφοι που επέμεναν να αναζητούν την αλήθεια για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, διώκονται για εγκληματική  ενέργεια”, παρατήρησε.

Και προσέθεσε: “Το να κλείνει το μικρόφωνο στη Βουλή γιατί ένας βουλευτής θέτει θέματα στα οποία δεν απαντάει η κυβέρνηση, χωρίς να απειλεί ή να υβρίζει όπως έκανε ο κ. Γεωργιάδης όταν αποκαλούσε αλήτη τον Αλέξη Τσίπρα, που όμως τότε δεν έγινε θέμα, είναι σοβαρό πρόβλημα”.

 

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου

 • Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε υπόκοσμο και συμμορία τους δημοσιογράφους, όταν 12 Δημοσιογραφικές Ενώσεις, μεταξύ τους οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, το Index on Censorship κ.ά., στηλιτεύουν τις διώξεις δημοσιογράφων στη χώρα μας.
 • Εχουμε υπουργούς της κυβέρνησης, που ο Παττακός και άλλοι τους έχουν αφιερώσει γλυκανάλατα σημειώματα.
 • Τα λαϊκά δικαστήρια τα έκανε στο πρόσωπό μου η Δεξιά.
 • Την ίδια στιγμή που οι στελέχη της ΝΔ εκμεταλλεύονται τις εθνικές τραγωδίες, ο κ. Μητσοτάκης μιλά από το βήμα του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για την αποτροπή των συνεπειών της!
 • Στη συζήτηση για την πρόταση μομφής στη Βουλή, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ αγωνιούσαν μην βγει τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και έδιναν συμβουλές πώς θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση.
 • Τα ελλείμματα δεν θα προκληθούν από τη μείωση των ειδικών φόρων ή την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά από τις απ’ ευθείας αναθέσεις, που έχουν εκτιναχθεί στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
 • Η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα κατά της ακρίβειας, όχι γιατί είναι ανίκανη, αλλά γιατί έχει άλλη ατζέντα, που μπορούσε να την ακούσει όποιος προεκλογικά δεν είχε κλείσει τα αυτιά του με το βουλοκέρι της αντ-Συριζα υστερίας.
 • Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το 14 – 19, που είχαμε προτεραιότητα να βγούμε εκτός μνημονίων, με το 19 – 22 που η κυβέρνηση βρήκε 37 δις στα δημόσια ταμεία.
 • Είμαστε συνεπείς σε σχέση με τα προβλήματα του κόσμου και όχι με τις δημοσκοπήσεις.
 • Για πρώτη φορά από το 1974 στον τόπο μας ένα κόμμα προωθεί καταστατικά το 50% – 50% για άνδρες και γυναίκες, ενώ στο εξωτερικό αυτό είναι δεδομένο.
 • Κανείς δεν έχει φιλοδοξία να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα όχι εξ αιτίας κάποιας αντιδημοκρατικής φοβέρας, αλλά γιατί πραγματικά στο πρόσωπό του, βλέπουμε έναν άνθρωπο που εκφράζει με σύγχρονο τρόπο την αριστερή δημοκρατική παράταξη στον τόπο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα