Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Η Ρένα Δούρου στην Πρωτοβουλία “Art for All”

«Φέτος κάνουμε ένα στρατηγικό βήμα. Κάνουμε προσβάσιμες θεατρικές παραγωγές για παιδιά», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον σύντομο χαιρετισμό της στην πρωτοβουλία “Art for All”, ενός τριημέρου προσβάσιμης και συμπεριληπτικής τέχνης για όλες και όλους από την Περιφέρεια Αττικής και την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Η Ρένα Δούρου, λίγο πριν από την έναρξη της καθολικά προσβάσιμης ταινίας «Το Προξενιό της Αννας» του Παντελή Βούλγαρη που προβλήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «όταν στη χώρα μας, κράτος – μέλος επί μακρόν της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στον πυρήνα της Ευρωζώνης, πριν από τα μνημόνια, οι συμπολίτες μας με αναπηρία ήταν αόρατοι, τα τρία τελευταία χρόνια δίνουμε αγώνα με συνέργειες με φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο».

«Νοιώθουμε έτσι όλοι υπερήφανοι, όταν ένας οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μία Κίνηση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, επιχειρούμε να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο ορατά», υπογράμμισε η ίδια. «Προσπαθήσαμε, μέσα στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια να κάνουμε ορατά τα αόρατα», προσέθεσε με χαρακτηριστικό τρόπο η Περιφερειάρχης.

“Εχουμε γράψει κάποια χιλιόμετρα στον μαραθώνιο που πρέπει να γίνει”

Ειδικότερα, απευθυνόμενη στον Συντονιστή της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών Αντώνη Ρέλλα, ανέφερε: «Στα τρία χρόνια έχουμε γράψει κάποια χιλιόμετρα σε αυτόν τον μαραθώνιο που πρέπει να γίνει. Εγώ θα πω και του χρόνου. Και έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε».

Την Περιφερειάρχη συνόδευε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Εύη Αποστολάκη, ενώ το παρών έδωσε και η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ταινιοθήκης της Ελλάδας Μαρία Κομνηνού.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής