Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Η Ρένα Δούρου σε Αγκίστρι και Αίγινα

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο Αγκίστρι και στην Αίγινα.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η επίβλεψη της προόδου των σοβαρών έργων υποδομής, που είναι υπό εκτέλεση στα δύο νησιά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, επισκέφθηκε το λιμενικό έργο της επέκτασης και της διαμόρφωσης του μώλου στη σκάλα Αγκιστρίου, καθώς και τα υπό εξέλιξη έργα οδοποιίας στο νησί.

Στην Αίγινα, η περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον χώρο που κατασκευάζεται ο υποθαλάσσιος αγωγός που αναμένεται να υδροδοτήσει το νησί εντός του έτους καθώς και σειρά λιμενικών και αναπτυξιακών έργων.

 

Την περιφερειάρχη υποδέχθηκε στο Αγκίστρι ο δήμαρχος Ιωάννης Αθανασίου και στην Αίγινα ο δήμαρχος Δημήτρης Μούρτζης.

Ερωτηθείσα σχετικά, η περιφερειάρχης μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το ενδιαφέρον μας για τη νησιωτικότητα, το δείχνουμε εμείς εδώ και 4.5 χρόνια εμπράκτως, με έργα υποδομής, όπως αυτά στην Αίγινα και το Αγκίστρι που αλλάζουν τα δεδομένα και έπρεπε να είχαν γίνει δεκαετίες τώρα».

Παραλλήλως, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου παρευρέθηκε στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αμερικανού φιλέλληνα Samuel Gridley Howe που έλαβε χώρα στην προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Geoffrey R. Pyatt και του δημάρχου Δημήτρη Μούρτζη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε:

«Τιμήσαμε σήμερα έναν άνθρωπο που με το έργο του, με τη ζωή του, έκανε πράξη τα ιδανικά του ανθρωπισμού, απέδειξε ότι τα ιδανικά αυτά δεν έχουν ημερομηνία λήξεως, ότι δεν ταυτίζονται με ένα έθνος ή ένα κράτος, απέδειξε την οικουμενικότητα του ανθρωπισμού, απέδειξε ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων