ΔήμοιΔήμος ΓαλατσίουΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Η Ρένα Δούρου εγκαινίασε το Κέντρο Κοινότητας Γαλατσίου

Στα εγκαίνια για τον εορτασμό ενός χρόνου λειτουργίας της δομής του Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Γαλατσίου, έδωσε το παρών η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γαλατσίου.

Εναν θεσμό κρίσιμης κοινωνικής αποστολής. Ένα έργο που διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθούμε.

Το βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή μέσα από την αντιμετώπιση της φτώχειας, των διακρίσεων και των αποκλεισμών.

Για τον σκοπό αυτό έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή να χρηματοδοτήσουμε από το ΠΕΠ Αττικής με 13,3 εκατομμύρια 55 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Αττική, μεταξύ τους και αυτό στο Γαλάτσι.

Γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε το έργο της Περιφέρειας.

Με έμφαση στη στήριξη των προνοιακών δομών.

Με συνέργειες και με δουλειά, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στην πατρίδα μας, όταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι συμπολίτες μας με αναπηρία ήσαν αόρατοι.

Οταν με πρόφαση τα μνημόνια, οι τότε κυβερνήσεις περιόρισαν τα δικαιώματα των πιο αδύναμων – είτε παιδιών είτε ηλικιωμένων.

Πλέον, εμείς παρεμβαίνουμε όχι αποσπασματικά αλλά στο σύνολο των διοικητικών μας ορίων, χρηματοδοτώντας τις προνοιακές δομές που χρειάζεται ο τόπος μας.

Και έτσι συνεχίζουμε».

Την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Δρόσης και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, Καλλιόπη Σταυροπούλου.

 

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι