ΕπικαιρότηταΚόσμος

Η πόλη όπου ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο

Beijing, China – Photo by zhang kaiyv on Unsplash

Είναι η πόλη που έχει πια τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes.

Το Πεκίνο πρόσθεσε άλλους 33 δισεκατομμυριούχους στο δυναμικό του τον τελευταίο χρόνο και μετρά πλέον 100, κερδίζοντας στα σημεία τη Νέα Υόρκη, που αριθμεί 99 και κατείχε τα σκήπτρα τα τελευταία 7 χρόνια.

Το Forbes αποδίδει στη γρήγορη αντίδραση της Κίνας στην πανδημία του κορωνοϊού το γεγονός ότι βγήκε γρήγορα από την οικονομική κρίση, την ίδια ώρα που οι εταιρίες τεχνολογίας και τα χρηματιστήριά της συνέβαλαν πολύ στην πρωτιά.

Το Πεκίνο στεγάζει σήμερα περισσότερους δισεκατομμυριούχους από τη Νέα Υόρκη, ο συνολικός πλούτος ωστόσο των νεοϋορκέζων κροίσων (58 δις δολάρια) παραμένει μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των Κινέζων.

Ο πλουσιότερος κάτοικος της κινεζικής πρωτεύουσας είναι ο Zhang Yiming, ο ιδρυτής του TikTok και γενικός διευθυντής της μητρικής εταιρίας ByteDance, με περιουσία στα 35,6 δις δολαρίων. Ο πλουσιότερος Νεοϋορκέζος παραμένει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, με περιουσία 59 δις δολαρίων.

Η Κίνα, που περιλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, πρόσθεσε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων περισσότερους από κάθε άλλη χώρα, υποδεχόμενη άλλους 210. Η Κίνα έχει πλέον 698 δισεκατομμυριούχους και πλησιάζει την πρωτοπόρο Αμερική με τους 724 μεγιστάνες.

Όσο για τους νέους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, το Forbes μας λέει ότι εφέτος είχαμε άλλους 493, έναν καινούριο δισεκατομμυριούχο ανά 17 ώρες…

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα