ΔήμοιΔήμος Πεντέλης

«Η πόλη μέσα στην πόλη, η πόλη έξω από την πόλη»

Το φεστιβάλ Τέχνης «Κουρδιστό Μανταρίνι» παρουσιάζει για πρώτη φορά δράσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε ένα υπαίθριο χώρο στην Πεντέλη.

Μετά από ανοιχτό κάλεσμα με θέμα «Η πόλη μέσα στην πόλη, η πόλη έξω από την πόλη» προτείνεται προς εξερεύνηση η προβληματική του αστικού χώρου, και ο πειραματισμός πάνω στο βίωμα της φύσης από τα παιδιά του άστυ. Με την διαμονή σε ένα υπαίθριο κάμπινγκ για 5 ημέρες, οι καλλιτέχνες θα επικοινωνήσουν και θα δοκιμάσουν το έργο τους, το οποίο και θα παρουσιάσουν στο κοινό το Σαββατοκύριακο 16, 17 και 18 του Σεπτέμβρη.

Σε αυτό το εγχείρημα, θα συμμετάσχει η ιδιαίτερη καλλιτέχνης Σοφία Φιλιππίδου με το θίασό της, με αναγνώσεις από το έργο «Καθώς Ψυχορραγώ» του Ουίλιαμ Φώκνερ.

Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν θεατρικά εικαστικά και μουσικά έργα όπως και περφόρμανς. Το Σάββατοη βραδιά θα κλείσει με την ενθουσιώδη μπάντα Sexy Christians, ενώ την Κυριακή, θα μας πλανέψουν με τα ούτια τους οι Rima Oud Duo.

Συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Μιστριώτης με αναγνώσεις κειμένων, η Αντζελα Δελιχάτσιου με την ομάδα της παρουσιάζουν ένα θεατρικό αναλόγιο με ποίηση του Σεφέρη, ο Νίκος Καλαμό θα σας παρουσιάσει την πρώτη Ραψωδία της Οδύσσειας, η Κρυσταλία Μαγδαληνού περφόρμανς, η Ιάνθη Αγγελίογλου περφόρμανς, η Αναστασία Παράβα μια νέα ματιά στο θέατρο σκιών, η Κατερίνα Αντωνάκη, ο Lee Wellsη Ραπανάκη Ελευθερία, η Αθηνά Κανελοπούλου, η Βάσω Πουρίδου, η Κάτια Καρβέλη στα εικαστικά, ο Αντώνης Σταυρινός πειραματίζεται με την τρομπέτα του, η Bojana Popadic θα μας μυήσει στον χορό του Butoh κ.ά.

Είσοδος ελεύθερη!

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι