ΔήμοιΔήμος ΑθηναίωνΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Η περιφερειάρχης Αττικής στη Συνέντευξη Τύπου για το Athens Pride 2019

Ρένα Δούρου: Για άλλη μία φορά γιορτάζουμε με υπερηφάνεια τη διαφορετικότητα

«Για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλευρό του Athens Pride, για άλλη μία φορά γιορτάζουμε με υπερηφάνεια τη διαφορετικότητα», επισήμανε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στη συνέντευξη Τύπου για το Athens Pride 2019 που φιλοξενήθηκε στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η εφετινή καμπάνια του Athens Pride 2019 (Σάββατο 8 Ιουνίου) καθώς και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Athens Pride Week 2019 (1-7 Ιουνίου).

Το εφετινό μήνυμα της διοργάνωσης «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» αποτελείται από λέξεις που επενδύθηκαν με ιδιαίτερο συμβολισμό μετά την τραγική δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογράμμισε:

Γιορτάζουμε τη διεκδίκηση για σεβασμό στα αυτονόητα. Γιατί ακόμη, με διάφορες αφορμές, με διάφορες μορφές, αναδεικνύεται με επείγοντα τρόπο η ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας στερεότυπα, στερεότυπα που οδηγούν κάποτε ακόμη και στον θάνατο, για να αναζητήσουμε τους δρόμους της αξιοπρέπειας, τους δρόμους της ισότιμης ζωής.

Κάθε χρόνο μιλάμε για ισονομία κι ελευθερία. Κάθε μέρα όμως συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζονται ρατσιστικά. Πέφτουν θύματα φραστικής ή σωματικής βίας. Κάθε μέρα υποφέρουν εξαιτίας της ταυτότητάς τους. Αναγκάζονται να δίνουν μάχη, να διεκδικούν, να πολεμούν για το δικαίωμά τους στην αποδοχή και στον αυτοπροσδιορισμό.

Να πολεμούν, να πολεμούμε για τα αυτονόητα, για όσα θα έπρεπε να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Close