Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Εκθεση “Birdfair”

Στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση ορνιθοπαρατήρησης και οικοτουρισμού Birdfair συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Oakham της Βρετανίας (18-20 Αυγούστου 2017).

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν, εκτός από το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης, και τα υπόλοιπα Εθνικά Πάρκα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση ορνιθοπαρατήρησης και οικοτουρισμού Birdfair πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1987 στη Μεγάλη Βρετανία, κοντά στην πόλη Oakham και συγκεκριμένα, στο Rutland Water Nature Reserve, μόλις είκοσι 20 μίλια από την πόλη του Leicester, ένα από τα σημαντικότερα σημεία συνάντησης ορνιθοπαρατηρητών (birdwatchers) και φυσιολατρών παγκοσμίως.

Οι συμμετέχοντες στην εφετινή διοργάνωση της Birdfair ξεπέρασαν τους 350. Προέρχονται από όλο τον κόσμο και είναι κυρίως Εθνικά Πάρκα, κυβερνητικοί οργανισμοί, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ειδικά ταξιδιωτικά γραφεία, εκδοτικοί οίκοι σχετικοί με τη φύση, την ορνιθοπανίδα, το περιβάλλον, την παρατήρηση πουλιών, εταιρίες οπτικών προϊόντων (κιάλια, τηλεσκόπια κ.λπ.) εταιρίες εξοπλισμού παρατηρητών πουλιών (ρουχισμός, φακοί, σημειωματάρια) κ.ά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, σημείωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εφετινή έκθεση ορνιθοπαρατήρησης και οικοτουρισμού Birdfair, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του είδους παγκοσμίως. Επεκτείνουμε την παρουσία της Περιφέρειάς μας σε ειδικά κοινά και αυξάνουμε τις συμμετοχές μας σε ειδικές θεματικές εκθέσεις, όπως η Birdfair, προκειμένου να ενισχύσουμε την αξία του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας σε νέες αγορές-στόχους.

Βασικός σκοπός της συμμετοχής μας στην έκθεση Birdfair ήταν η προσέλκυση δυνητικών επισκεπτών, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσα από την παρουσίαση των υδροβιότοπων και των περιοχών παρατήρησης πουλιών που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία, καθώς και των δράσεων για την προστασία της φύσης και την προώθηση ειδικών θεματικών προϊόντων οικοτουρισμού, ενημέρωσης και ξενάγησης.

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι η λίμνη Κερκίνη, όπως και οι υπόλοιποι υδροβιότοποι της Κεντρικής Μακεδονίας, συγκαταλέγονται ήδη στα περισσότερα έντυπα των μεγαλύτερων πρακτορείων τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας ως κορυφαίοι προορισμοί για τους λάτρεις της φύσης. Έτσι, πέρα από τους συνήθεις επισκέπτες του μαζικού τουρισμού, που ενδιαφέρονται κυρίως για το μοντέλο ήλιος-θάλασσα, προσεγγίζουμε μια διαφορετική ομάδα-στόχο, που ενδιαφέρεται για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

 

Προτεινόμενα