ΠΕΔΑΦορείς-Οργανισμοί

Η ΠΕΔΑ προσέφερε ένα όχημα Bobcat στον Δήμο Μεγαρέων

Οχημα – πολυμηχάνημα για την αποκομιδή κλαδιών, φύλλων, σύμμεικτων υλικών και ογκωδών αντικειμένων καθώς και απορριμμάτων, προσέφερε η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) στον Δήμο Μεγάρων.

Πρόκειται για την υλοποίηση απόφασης που είχε ληφθεί λίγο διάστημα μετά τις καταστρεπτικές φωτιές (Αύγουστος 2018) σε οικισμούς της Κινέτας και την αποτέφρωση περίπου 60. 000 στρεμμάτων του Ορους Γερανείων.

Η παράδοση του οχήματος Bobcat στον Δήμο Μεγάρων έγινε στις εγκαταστάσεις της ERGON ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ ΕΠΕ -μειοδότρια στον προκηρυχθέντα διαγωνισμό- από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής Γιώργο Ιωακειμίδη, με παραλήπτη τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι πολλαπλές δυνατότητες λειτουργίας του πολυμηχανήματος.

 

Αναφερόμενος ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης στην απόκτηση του οχήματος, τόνισε ότι  θα συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών του Δήμου.

«Είναι ένα πολυμηχάνημα που το είχαμε μεγάλη ανάγκη», είπε, και «θέλω να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής για την αλληλεγγύη και ειλικρινή συμπαράσταση της προς το Δήμο μας και τους πολίτες του. Οφείλω, όμως ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της και αγαπητό μου συνάδελφο, Γιώργο Ιωακειμίδη, ο οποίος εκτός της πρωτοβουλίας του να μας προσφερθεί το όχημα, στάθηκε δίπλα μας στις δύσκολες εκείνες ημέρες του Αυγούστου, μας συμπαραστάθηκε ηθικά και αφανώς μας βοήθησε σε ζητήματα που η γραφειοκρατία της κεντρικής διοίκησης δεν επέτρεπε την έγκαιρη επίλυσή τους».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Ιωακειμίδης, στην αντιφώνησή του ευχήθηκε να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογες καταστροφές σαν αυτή που έζησε ο Δήμος Μεγάρων.

Και ολοκληρώνοντας, σχολίασε την προσωπική συμβολή του δημάρχου Μεγαρέων στην επιτυχή διαχείριση αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, «δεδομένου ότι καταστράφηκαν δεκάδες κατοικίες αλλά δεν θρηνήσαμε θύματα. Τίμησες τον θεσμικό σου ρόλο αλλά και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών σου προς το πρόσωπο σου…».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΠΕΔΑ