ΕπικαιρότηταΠολιτική

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής – Χαμόγελα και φωτογραφίες από τους νέους βουλευτές (VIDEO)

Η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της ΙΘ’ Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ξεκίνησε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια, οι βουλευτές έδωσαν τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όρκο, σύμφωνα με τον τύπο της θρησκείας κάθε βουλευτή ή πολιτικό όρκο.

Στα έδρανα αξιωματούχων βρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν θέση να καθίσουν. Αρχικά είχε σχεδιαστεί να καθίσουν στα έδρανα που μέχρι πρότινος είχε το ΜεΡΑ25. Τα συγκεκριμένα έδρανα όμως καταλήφθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν σε πιο βόρεια έδρανα.

Εννοείται ότι οι νεοεκλεγέντες βουλευτές χάρηκαν με την ψυχή τους την όλη διαδικασία. Δεν σταμάτησαν να τραβούν φωτογραφίες, να χαμογελούν και από τις θέσεις τους να χαιρετούν τα πρόσωπα που τους συνόδεψαν από τις οικογένειές τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στην αίθουσα δέκα λεπτά πριν από τις 18:00 και χαιρέτισε όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνη την ώρα μπήκε και ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά δεν μπορούσε να περάσει από τον διάδρομο. Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε «πρόεδρε, εντάξει, να τους χαιρετίσεις όλους, αλλά να περάσουμε και εμείς;».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα