ΔήμοιΔήμος Αμαρουσίου

Η οικονομική κρίση στην ψυχολογία του πολίτη

Στις παρεμβάσεις που προωθεί ο Δήμος Αμαρουσίου για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που βιώνουν τις δυσάρεστες συνέπειες της οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου με θέμα “Αντιμετωπίζοντας τις επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχολογία του πολίτη“.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη την πρόεδρο Δήμητρα Τσουκλείδου και τα μέλη του ΔΣ για την πρωτοβουλία τους αυτή, που αναδεικνύει την κοινωνική ευαισθητοποίηση, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη για τον τόπο μας περίοδο, που οι αντοχές της κοινωνίας μας δοκιμάζονται.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή, συναισθανόμενοι απόλυτα το βάρος που βιώνουν δεκάδες νοικοκυριά της πόλης μας από την οικονομική κρίση, έχουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προωθήσει και επεξεργαζόμαστε παρεμβάσεις για την ανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών μας, παρότι δεν είναι καθόλου εύκολο, ιδιαίτερα μετά τους νέους όρους που επέβαλε ο Καλλικράτης στη δομή και λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ των ενεργειών που έχει προωθήσει ο Δήμος Αμαρουσίου είναι η σημαντική μείωση των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, η δωρεάν παροχή ιατρικών υπηρεσιών στις ευπαθείς κατηγορίες του πληθυσμού μέσω του Δημοτικού Πολυιατρείου, η διάθεση τροφίμων στους αδυνάμους μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, τα γεύματα αγάπης προς τους άπορους συνανθρώπους μας, η συμμετοχή του Δήμου μας στην προσπάθεια διάθεσης αγροτικών προϊόντων σε τιμές κόστους.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε επίσης:

Στην προσπάθειά αυτή για να καλυφθούν τα κενά της Πολιτείας στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, σύμμαχό μας έχουμε μία σειρά από εταιρίες, που στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που εφαρμόζουμε, στηρίζουν τις δράσεις μας με τις κάθε είδους προσφορές τους, αλλά και μία σημαντική στρατιά εθελοντών που χάρη στο δικό τους περίσσευμα προσφοράς, τη δική τους συμπαράσταση και αλληλεγγύη είμαστε σε θέση να παρεμβαίνουμε με υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες. Το καλύτερο αντίδοτο κόντρα στις αρνητικές επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στη ψυχολογία του πολίτη, είναι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η πρόεδρος του ΔΣ κυρία Τσουκλίδου, ενώ το θέμα ανέπτυξαν με ομιλίες τους ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπουραντάς και ο ψυχίατρος Μανώλης Μυλωνάκης.

Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Νικόλας Αλεπούς και ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βλαχοπιώτης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι