ΕπικαιρότηταΠολιτική

Η Νέα Δημοκρατία ζητά να συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών για την τηλεδιοίκηση στα τρένα

Το πρωί της Τρίτης (14/3) η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε αίτημα στη Βουλή για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα (20/03) με τη συμμετοχή των πρώην υπουργών Κώστα Αχ. Καραμανλή, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Χρήστου Σπίρτζη και του νυν αρμόδιου για τις υποδομές και μεταφορές υπουργου Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Στο ερώτημα γιατί η ΝΔ ζητά η συζήτηση να ξεκινήσει από τον κ. Χρυσοχοΐδη, κομματικά στελέχη απαντούν πως ο λόγος είναι ότι το βασικό αντικείμενο είναι η εξέταση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, από Χρυσοχοΐδη που την υπέγραψε και την ξεκίνησε μέχρι σήμερα.

Eπικοινωνία Καραμανλή με Τασούλα: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα μιλήσει τη Δευτέρα

Νωρίτερα σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, κατά την οποία του γνωστοποίησε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να απαντήσει σχετικά με το ζήτημα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής αναμένεται να ενημερώσει την Επιτροπή τη Δευτέρα 20 Μαρτίου. Την Τετάρτη συνεδριάζει στη Βουλή η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την οποία αναμένεται να ενημερώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης που ασκεί χρέη υπουργού Μεταφορών, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα