ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Η μητέρα του κατηγορουμένου με το δρεπάνι: “Οταν μπήκε ο Αλκης στο χώμα, μπήκαμε και εμείς”

Με δάκρυα στα μάτια και μην μπορώντας να αντικρίσει τους γονείς του Αλκη Καμπανού, η μητέρα ενός εκ των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα, δηλώνοντας ότι «όταν μπήκε ο Άλκης στο χώμα, μπήκαμε και εμείς στο χώμα. Είναι μία καθημερινή πληγή για μας, σαν να χάσαμε και εμείς το παιδί μας».

«Προσπάθησα να γράψω ένα γράμμα για να εκφράσω την οδύνη μου, να το πάω όμως που; Σκέφτηκα να πάω στο μνήμα του παιδιού, αλλά δεν είμαι αντάξια να πάω», πρόσθεσε η μητέρα του κατηγορουμένου, που σύμφωνα με τη δικογραφία φαίνεται να κρατούσε το δρεπάνι.

Μεταφέροντας όσα της είπε ο γιος της για τη δολοφονία του 19χρονου, η μάρτυρας κατέθεσε: «Μου είπε “μαμά δεν πλησίασα ποτέ τον Άλκη. Ανέβηκα χτύπησα τον Κ. (εκ των τραυματιών φίλων του 19χρονου). Με χτύπησαν, μού έφυγε (το δρεπάνι), έψαξα δεξιά – αριστερά δεν το βρήκα, και μετά έφυγα».

Τον ρώτησε για το δρεπάνι, γιατί το πήρε, «μήπως επειδή είναι μεγάλο και εντυπωσιακό;» αλλά όπως ανέφερε, δεν πήρε απάντηση.

Ρωτήθηκε για προγενέστερο επεισόδιο οπαδικής βίας στο οποίο υπήρξε θύμα ο 22χρονος γιος της και το οποίο οι Αρχές πιστεύουν ότι αποτέλεσε την αφορμή για την τυφλή επίθεση εναντίον του Aλκη και της παρέας του. Είπε ότι τραυματίστηκε σοβαρά και κινδύνευσε να χάσει το μάτι του.

«Πήγα στο σημείο της επίθεσης, προσπάθησα να μάθω τι είχε συμβεί, έκανα μήνυση. Μου είπε “μαμά μην το ψάχνεις, γιατί θα κινδυνεύει ο Α. (φίλος του)» είπε.

Παίρνοντας τον λόγο η εισαγγελέας της έδρας και με αφορμή την αναφορά της συγκεκριμένης μάρτυρας ότι με τον θάνατο του Ακη έχασε και αυτή το δικό της παιδί, την κάλεσε να υποδείξει ποιος είναι ο γιος της. Τότε εκείνη γύρισε και τον υπέδειξε με το χέρι της.

Θέλοντας να δείξει ότι σε αντίθεση με τον Αλκη, ο δικός της γιος ζει, η εισαγγελέας είπε «δεν έχω άλλη ερώτηση».

«Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, εγώ τον βλέπω, τον ακουμπάω, περιμένω κάθε μέρα να τον δω. Οσο είναι το παιδί στη φυλακή, είμαι κι εγώ εκεί», ανταπάντησε.

«Είμαστε συντετριμμένοι»

Νωρίτερα είχε καταθέσει η μητέρα άλλου ενός κατηγορουμένου, η οποία εξέφρασε την οδύνη της για τον χαμό του 19χρονου.

«Είμαστε συντετριμμένοι» ανέφερε, προσθέτοντας, ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι το παιδί της ενεπλάκη σε ένα τέτοιο περιστατικό. Με απολογητικό ύφος συμπλήρωσε ότι «το φέρουμε βαρέως και μακάρι να είχαμε κάνει ό,τι μπορούσαμε για να αποφευχθεί η απώλεια του Άλκη».

Ανέτρεξε στη ζωή του γιου της και τον περιέγραψε ως δοτικό, φιλότιμο, «ένα φυσιολογικό παιδί που δεν δημιουργούσε εντάσεις». Σχετικά με την εμπλοκή του στην επίθεση, αναφέρθηκε στα όσα τής είπε εκείνος: «Βρέθηκα εκεί, κοιτούσα πώς να φύγω. Δεν κρατούσα τίποτα, ήμουν με γυμνά χέρια».

«Hταν σαν κεραυνός εν αιθρία. Είχα υποστεί φρίκη, ταράχθηκα», είπε σχολιάζοντας την αντίδρασή της όταν έμαθε για την εμπλοκή του γιου της. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι πριν αποκαλυφθεί η εμπλοκή του 23χρονου στο φονικό επεισόδιο και παρακολουθώντας τηλεόραση από βίντεο των τριών αυτοκινήτων, ο σύζυγός της αστειευόμενος παρατήρησε ότι ένα απ’ αυτά «μοιάζει με το δικό μας», αλλά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι θα μπορούσε να είναι πράγματι αυτό.

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου, με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα