ΕπικαιρότηταΚόσμος

Η Μελόνι από το Κίεβο: Δεν μπορεί να υπερισχύσει ο νόμος του ισχυρότερου

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους, η Μελόνι είπε ότι «η Ιταλία παρέχει πλήρη στήριξη στην Ουκρανία» και ότι «δεν πρόκειται να διστάσει».

“Η Ιταλία θα προσφέρει κάθε δυνατή υποστήριξη, ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, αλλά μέχρι τότε θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδος στρατιωτικής, οικονομικής, και κοινωνικής στήριξης”, πρόσθεσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Κατέστησε όμως σαφές, ότι «στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να παραδοθούν στην Ουκρανία στρατιωτικά αεροσκάφη, πρόκειται για απόφαση που πρέπει να ληφθεί μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους».

Παραλλήλως, υπογράμμισε ότι αποδείχθηκε πως δεν μπορεί να υπερισχύσει ο νόμος του ισχυρότερου και ότι η Ιταλία καταβάλλει προσπάθειες με στόχο τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, η οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

 Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τη Μελόνι για την επίσκεψη και την στάση της και αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τόνισε ότι «εάν ήταν πρωθυπουργός δεν θα τον συναντούσε», υπογράμμισε: «Κανείς δεν του έχει βομβαρδίσει το σπίτι με πυραύλους, όπως κάνουν οι Ρώσοι, αδελφικοί φίλοι του. Τα τανκς δεν έφτασαν ποτέ μέχρι τον κήπο του, κανείς δεν σκότωσε ποτέ τους συγγενείς του. Η γυναίκα του δεν βγήκε ποτέ για να ψάξει να βρει φαγητό και κανείς δεν αναγκάσθηκε στις τρεις τα ξημερώματα να πάρει τις βαλίτσες και να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ολα αυτά, χάρη στην αδελφική αγάπη της Ρωσίας».

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης απάντησε ότι δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση αυτή και υπενθύμισε ότι «στο Κοινοβούλιο της Ρώμης η κυβερνητική παράταξη ψήφισε πάντα με συμπαγή τρόπο, διότι άλλο είναι οι απόψεις που διατυπώνονται και άλλο οι αποφάσεις που λαμβάνονται».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα