ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου σοκάρει: Ο πατέρας μου με βίαζε από 11-12 ετών!

Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προχώρησε η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, Μαρία Πολύζου, λέγοντας ότι έχει υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της.

«Ετσι μου δόθηκε τελικά η ζωή. Οχι μόνο να διανύω τα 42.195 μέτρα, όχι μόνο να τερματίζω τον καρκίνο του μαστού που πέρασα, αλλά κυρίως όμως να καταφέρνω να βγαίνω νικήτρια από την μεγαλύτερη μάχη που έδωσα. Με την κακοποίηση», δήλωσε η Μαρία Πολύζου στην εκπομπή του Mega «Live News».

«Ο πατέρας μου με βίαζε»

Στο βιβλίο με τίτλο «Μην τα παρατάς», αποκαλύπτει: «Γεννήθηκα στην Πάτρα, ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά αλλά ήταν πάμπτωχος. Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Επινε και όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε».

«Σωσίβιο ο αθλητισμός»

Το τρέξιμο την βοήθησε για να ξεφύγει από το προσωπικό μαρτύριο που βίωνε επί χρόνια από τον ίδιο τον πατέρα της.

«Με σωσίβιο τον αθλητισμό τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου».

Το 1996 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο σε Ολυμπιακούς αγώνες στην Ατλάντα.

Το 2010 ήταν η πρώτη γυναίκα από την αρχαιότητα γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο. Ετρεξε την διαδρομή 524 χιλιομέτρων (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα Τύμβος Μαραθώνα) στην επέτειο των 2,5 χιλιάδων χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Η περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού

Το 2019 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και τον νίκησε.

«Μου άρεσε να δραπετεύω στον δικό μου κόσμο. Την ομορφιά που χρειαζόμουν την έφτιαχνα μέσα μου. Υποσυνείδητα ίσως, από πολύ μικρή προσπαθούσα να μην είμαι εντελώς εκεί όπου βρισκόταν το σώμα μου, αλλά να περιπλανιέμαι όπου με οδηγούσε το μυαλό και η ψυχή μου», γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο της.

Η Μαρία Πολύζου ανοίγει την καρδιά της για να βοηθήσει όλα τα παιδιά που φοβούνται να μιλήσουν.

Και τα προτρέπει να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα