ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Εισαγγελική έρευνα μετά την καταγγελία αστυνομικού για πιστόλια σε αποσκευές ομάδων

«Ενημερώθηκε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με εντολή του συγκεντρώθηκε σχετικό υλικό το οποίο θα αποσταλεί άμεσα για ποινική αξιολόγηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία που προέβη ανώνυμα στο “Metropolis 95,5″ ένας ενεργός αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, ο οποίος κατήγγειλε περιστατικά βίας που έχουν πέσει στην αντίληψή του, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούσαν οι ομάδες σε ρόλο «συνεργού».

Η ανακοίνωση

«Σχετικά με ηχητικό απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης σε σταθμό της Θεσσαλονίκης, που περιέχει δηλώσεις ατόμου το οποίο επικαλείται ότι φέρει την ιδιότητα του αστυνομικού και αναπαράγεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με εντολή του συγκεντρώθηκε σχετικό υλικό το οποίο θα αποσταλεί άμεσα για ποινική αξιολόγηση».

Το ρεπορτάζ που είχε προηγηθεί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είχε προηγηθεί, μόνο ως απίστευτα μπορούν να χαρακτηριστούν όσα δήλωσε ενεργός αστυνομικός σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης σχετικά με την… βοήθεια που παρέχουν ακόμη και οι ομάδες στους οπαδούς τους.

Συγκεκριμένα στο “Metropolis” μίλησε ένας αστυνομικός, όπως δήλωσε, της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας και περιέγραψε κάτι που πραγματικά σοκάρει. Οτι δηλαδή ο ίδιος ήταν παρών σε περιστατικό στο οποίο ανάμεσα στις αποσκευές ομάδες για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα υπήρχαν και κάποιες με καπνογόνα και πιστόλια ευθείας βολής, προφανώς για… λογαριασμό των οπαδών.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα…

«ήμουν παρόντας στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια για να τα παραλάβουν, ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε».

Ακολουθεί τι ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis, της Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός του οποίου το όνομα, όπως είναι λογικό, έχει κρατηθεί μυστικό.

«Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο σώμα, αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ και είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και μου έχει τύχει πολλές φορές σαν περιστατικό. Μου είχε πει ένας ανώτερος μου ότι αν συνεχίσουμε θα βρεθούμε και οι δύο στο Σουφλί. Μαζί με τα νερά, είχαμε βρει σε καπνογόνα αλλά και πιστόλια ευθείας βολής, ήμουν παρόντας στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια για να τα παραλάβουν, ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε», ανέφερε στην περιγραφή του.

Και συνέχισε:

«Είναι πολλά τα συμφέροντα που παίζονται, ακόμα και αν θυμάστε, όταν ανέλαβε ο κ. Σαββίδης τον ΠΑΟΚ πήρε έναν απόστρατο στην ομάδα, το ίδιο συμβαίνει και σε ομάδες μπάσκετ και σε άλλες ομάδες. Αλλά να ρωτήσω, τους γονείς του φερόμενου δολοφόνου τους συνέλαβαν οι αρχές; Γιατί όλα ξεκινάνε από το σπίτι, γιατί αυτός ο 23χρονος μπορεί να μην είχε την πρόθεση να σκοτώσει, αλλά κάτι έχει γίνει στο παρελθόν στο σπίτι του που τον έκανε τόσο βίαιο και τον εξώθησε στο να ασκήσει τόσο έντονη βία».

Ο αστυνομικός καταλήγει:

«Είμαι από την ημέρα που ξεκίνησε η αθλητική βία, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου περιστατικό που αστυνομικοί έχουν εισχωρήσει σε συνδέσμους. Για εμένα πρέπει να γίνει να εφαρμοστεί ο νόμος της Θάτσερ. Οταν πάω για υπηρεσία, φοβάμαι μην μου έρθει κανένα τούβλο και πρέπει να κλείσουν τα γήπεδα χθες».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα