ΕπικαιρότηταΠολιτική

Η καταγγελία Παπανδρέου για νοθεία οδήγησε στην αντίδραση Ανδρουλάκη

Δεύτερος σε ψήφους στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ την περασμένη Κυριακή ο Γιώργος Παπανδρέου, αμφισβήτησε την εκλογική διαδικασία, σε μία κίνηση που αιφνιδίασε την Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα, έστειλε επιστολή στην Επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογών, στην οποία έθεσε ζήτημα αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών.

Μέλη της ομάδας του πρώην πρωθυπουργού, μελέτησαν καταγγελίες που πραγματοποιήθηκαν και διαπίστωσαν ότι σε 164 από τα 841 συνολικά εκλογικά τμήματα, βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια στις κάλπες από τα ονόματα των ψηφοφόρων που είχαν καταγραφεί στα tablets.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ομάδα Παπανδρέου, καταγράφηκαν τουλάχιστον 2.700 περισσότερα ψηφοδέλτια από ψηφοφόρους.

Οπως μετέδωσε στο OPEN η Κάτια Φωτιάδου, το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου δεν ζητεί επανάληψη του πρώτου γύρου των εκλογών λόγω νοθείας, αλλά ζητούν από την ΕΔΕΚΑΠ να εξετάσει τις συγκεκριμένες καταγγελίες και να διασφαλίσει ότι η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής θα εξελιχθεί χωρίς προβλήματα.

Η ΕΔΕΚΑΠ είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης, στην οποία όμως τέθηκε προς συζήτησή και η «τορπίλη του Γιώργου Παπανδρέου».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα