Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΠεριφέρειες

Η Ισότητα των φύλων τιμήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων

Στο πλαίσιο εκδήλωσης της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των ΦύλωνΦωτεινή Κούβελα και το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Ιονίων ΝήσωνΛιάνα Τσιρίδου, παραχώρησαν στην Κέρκυρα συνέντευξη Τύπου, ενώ έγινε και παράλληλη προβολή ταινίας.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τη Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων και τόνισε ότι η ΠΙΝ με τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της μέσω της Επιτροπής Ισότητας, φιλοδοξεί να περάσει μηνύματα στην κοινωνία ενάντια στη βία.

Ειδικά για την παρουσία της κυρίας Κούβελα, δήλωσε ότι δίνει ώθηση στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την εμπειρία και τη γνώση της, ώστε να σπάσει η σιωπή και τα κοινωνικά στερεότυπα.

“Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας συνεχίζει τις προσπάθειές της για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και το επόμενο διάστημα θα κάνουμε και άλλα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή”, είπε ο  Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Λιάνα Τσιρίδου, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας

Από την πλευρά της η Λιάνα Τσιρίδου χαρακτήρισε ως “θλιβερό” το γεγονός ότι ακόμη στη σημερινή εποχή προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε τη βία και χαρακτήρισε το θέμα “βαθιά κοινωνικό” αλλά και ζήτημα δημοκρατικών δικαιωμάτων.

“Οσο το πρόβλημα μένει στο σκοτάδι, τόσο ενθαρρύνουμε τους δράστες και αποθαρρύνουμε τις γυναίκες θύματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε την κυρία Κούβελα για τη βοήθειά της στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τόνισε ότι ο στόχος είναι να καταστούν όλοι οι πολίτες κοινωνοί του θέματος της βίας κατά των γυναικών.

Φωτεινή ΚούβελαΓ.Γ. Ισότητας των Φύλων

Στις προσπάθειες που καταβάλλει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων αναφέρθηκε η κα. Φωτεινή Κούβελα, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και την Επιτροπή Ισότητας για την πρόσκληση.

Η κυρία Κούβελη παραγματοποίησε επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών στην Κέρκυρα και δήλωσε ότι οι δομές αυτές, που δημιουργήθηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με νομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση και θα ψηφιστεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

“Οι δομές αυτές είναι μια καινούργια πραγματικότητα στην Ελλάδα και ήδη έχουν βοηθήσει πολλές γυναίκες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους με ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη”, είπε σχετικά.

Η Φωτεινή Κούβελα παραδέχθηκε ότι “έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας” στα θέματα ισότητας και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, ενώ ενημέρωσε ακόμη μία φορά και για τη γραμμή SOS 15900, όπου μπορεί όποιος λαμβάνει γνώση περιστατικού βίας να το καταγγέλλει.

 

Προτεινόμενα