Επικαιρότητα

Η Ιαπωνία ανακάλυψε ότι έχει… 7.300 νησιά περισσότερα απ’ όσα διέθετε το 1988!

Στη νέα απογραφή της Ιαπωνίας, διατηρήθηκαν τα κριτήρια για την αναγνώριση ενός κομματιού γης ως νησιού, αλλά χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακοί χάρτες, αεροφωτογραφίες και άλλα δεδομένα για τον αποκλεισμό των τεχνητών νησιών.

Χρησιμοποιώντας ψηφιακούς χάρτες, η Ιαπωνία ανακαταμέτρησε τα νησιά της και διαπίστωσε ότι έχει διπλάσια από όσα πίστευε προηγουμένως.

Εως και 7.300 νέες νησίδες έχουν ανακαλυφθεί, ανέφερε ο Guardian, επικαλούμενος αναφορές ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση ανέθεσε σε γεωγράφους να καταμετρήσουν εκ νέου τα νησιά, μετά από επικρίσεις ότι τα υπάρχοντα δεδομένα είναι παρωχημένα.

Στην πραγματικότητα, η τελευταία καταγραφή αυτού του είδους πραγματοποιήθηκε πριν από 35 χρόνια και συγκεκριμένα το 1988.

Στο μεταξύ, υπήρξαν πολυάριθμες αναφορές για τη δημιουργία νέων νησιών, για παράδειγμα λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας ή ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και αναφορές για την εξαφάνιση άλλων.

Συγκεκριμένα, ο επανυπολογισμός έδειξε ότι η Ιαπωνία αποτελείται από 14.125 νησιά, δηλαδή 7.273 περισσότερα από όσα θεωρούνταν προηγουμένως.

Ομως η κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να δώσει επίσημα στη δημοσιότητα τον νέο αριθμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δεν εκτιμά ότι οι πληροφορίες αυτές θα επηρεάσουν το μέγεθος της επικράτειας της Ιαπωνίας ή των χωρικών της υδάτων.

Η τελευταία καταμέτρηση των ιαπωνικών νησιών, που δημοσιεύθηκε από την ακτοφυλακή το 1987, χρησιμοποιούσε ακόμη χάρτινους χάρτες. Τα νησιά, δηλαδή κομμάτια γης με περιφέρεια τουλάχιστον 100 μέτρων, καταγράφηκαν τότε 6825.

Στη νέα απογραφή, διατηρήθηκαν τα κριτήρια για την αναγνώριση ενός κομματιού γης ως νησιού, αλλά χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακοί χάρτες, αεροφωτογραφίες και άλλα δεδομένα για τον αποκλεισμό των τεχνητών νησιών.

Πηγή: Ceska Televise

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα