Περιφέρεια ΚρήτηςΠεριφέρειες

Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη

Η Γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Κρήτη στο επίκεντρο εσπερίδων σε Ηράκλειο και Αγ. Νικόλαο – Εκθεση Κρητικών προϊόντων Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας στο Ηράκλειο.

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης πραγματοποιεί την 18η έκθεση-θεσμό των μελών του με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 27 Ιουλίου-5 Αυγούστου 2018 και ώρες 11:00-22:00 με ελεύθερη είσοδο.

Η 18η έκθεση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Δήμου Ηρακλείου, του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών-ΕΕΔΕΓΕ, της ΟΕΒΕΝΗ και του Επιμελητηρίου Αγίου Νικολάου.

 

Πλούσιες εκδηλώσεις πλαισιώνουν την εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας «Womens Week 2018», οι οποίες αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Κρητικές βραδιές μουσικής & χορού, θέατρο, επίδειξη μόδας με υφαντά σχέδια. Στην έκθεση θα παρασκευάζονται τοπικέ εδέσματα όπως γλυκό με Κρητικό τυρί, μαγγίρι, ξινόχοντρο κ.ά. Θα παρουσιάζεται η τέχνη της καλαθοπλεκτικής, της υφαντικής σε παραδοσιακό αργαλειό, του «μακρεμέ» και του κοσμήματος, στηρίζοντας το παιδικό χωριό SOS Κρήτης και το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδωνας».

Παράλληλα, οργανώνονται δυο εσπερίδες με θέμα «Εξωστρέφεια: Μοχλός Ανάπτυξης» και συγκεκριμένα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στις 25 Ιουλίου 5 το απόγευμα και η δεύτερη με το ίδιο θέμα στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Αγ. Νικόλαο. Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν:

 

Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη-οικονομία του τόπου. Ο αναπτυξιακός σύλλογος γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης, είναι από τους μεγαλύτερους φορείς γυναικών στην Ελλάδα.

Οι 750 γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα (οικοτεχνία, οικογενειακές επιχειρήσεις, δίκτυο οινοποιών, γυναικείων συνεταιρισμών, εμπορικές επιχειρήσεις στη Κρήτη) αποτελούν μοχλό για την στήριξη της οικονομίας του τόπου, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, μειώνοντας την ανεργία ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η παραγωγικότητα και αναπτύσσεται η εξωστρέφεια.

Συνεπώς, ενισχύεται και ο εξαγωγικός τομέας που αποτελεί «κλειδί» και στόχο για την περαιτέρω ανάπτυξη».

Μαρία Πιτσικάκη, πρόεδρος του αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης, πρέσβειρα επιχειρηματικότητας Κρήτης

«Οργανώνουμε την18η έκθεση του συλλόγου με 90 συμμετοχές γυναικών επιχειρηματιών στη πλ. Ελευθερίας όπου θα παρουσιάσουν Κρητικά προϊόντα εδέσματα από την οικοτεχνία, είδη χειροτεχνίας.

Είναι η έκθεση γιορτή του συλλόγου μας με διπλές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με μαγειρέματα, κεράσματα, θέατρο, μουσική, επίδειξη μόδας, δραστηριότητες για τα παιδιά. Εφέτος η έκθεση έχει θέμα τη «Μινωίτισσα» που πολύ καλά ξέρουμε ότι από εκείνη την εποχή η γυναίκα ήταν μπροστά.

Επίσης προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις δυο σημαντικές εσπερίδες που οργανώνουμε σε Ηράκλειο και Αγ. Νικόλαο με θέμα «Εξωστρέφεια-Μοχλός Ανάπτυξης», όπου θα τιμήσουμε και οκτώ γυναίκες επιχειρηματίες για την καινοτομία στην επιχείρησή τους και για την προσπάθειά τους να πάνε την επιχείρησή τους μπροστά».

Επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στην Κρήτη, Ροσβίτα Μπαντουβά Βαλχ

«Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις, και συγχαίρω για αυτές, όταν η καινοτομία συνδέετε με την παραγωγή και την εξωστρέφεια τότε μετατρέπετε σε μοχλό ανάπτυξης.

Οι παγκοσμιοποιημένες οικονομικές επιδόσεις τα τελευταία 30 χρόνια αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά περίπου ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως μεταξύ 1990-2016 (στοιχεία ίδρυμα Bertelsmann).

Η εξωστρέφεια είναι η κινητήριος δύναμη όταν με την προώθηση της καινοτομίας στην παραγωγή δημιουργεί έναν δυνατό μοχλό ανάπτυξης για την δημιουργία πλούτου».

 

creta4

 

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Κρήτης