ΕπικαιρότηταΠολιτική

Η Γερμανία αρνήθηκε στην Ουκρανία την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στον πόλεμο

Επιφυλάξεις εξέφρασε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ για την αξίωση της Ουκρανίας να της διατεθούν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, εν όψει της Συνόδου των επικεφαλής της διπλωματίας των κρατών της G7 στο θέρετρο Βάισενχαουζερ Στραντ, στις βόρειες γερμανικές ακτές.

Η Μπέρμποκ υπενθύμισε την απόρριψη από τις δυτικές δυνάμεις του ουκρανικού αιτήματος να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων από το NATO και πρόσθεσε ότι «πήραμε επίσης καθαρή θέση» ως προς την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο την Τρίτη, συζήτησε «το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία», ειδικά την «ανθεκτικότητά της και τη δυνατότητά της να αμύνεται», όμως χωρίς «το NATO να εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο Ουκρανός ομόλογός της Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στην Σύνοδο των ΥΠ.ΕΞ. της G7, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 13 Μαΐου, ζήτησε προ ημερών να προσφερθούν στην χώρα του προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα