ΔήμοιΔήμος Πειραιά

Η εξομολόγηση του Γιάννη Μώραλη: Έγινα δότης μυελού των οστών και έσωσα την αδερφή μου

Για την απόφασή του να δωρίσει μυελό των οστών αλλά και την περιπέτεια υγείας της αδερφής του μίλησε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ήταν πριν από τρία χρόνια όταν ο κ. Μώραλης αποφάσισε να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών. Εν τέλει ο κ. Μώραλης έσωσε τη ζωή της ίδιας του της αδερφής που πάλευε με τη λευχαιμία, καθώς διαπιστώθηκε πως ήταν συμβατός δότης 100%.

«Με πήρε η ίδια και μου το είπε. Κάποιες ημέρες ζήσαμε με την αγωνία αν υπάρχει συμβατότητα. Όταν η αδελφή μου μού ανακοίνωσε τηλεφωνικά ότι είμαστε συμβατοί, εγώ ήμουν σε μια εκδήλωση του δήμου και συγκινήθηκα. Έχουμε 100% συμβατότητα και μας έδωσε αισιοδοξία. Υπάρχει ένα 60% του να γίνεις εντελώς καλά. Κι έτσι προχωρήσαμε», ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών έγινε πριν από δύο μήνες.

«Οι ασθενείς που μεταμοσχεύονται, έχουν δύο φορές γενέθλια. Την ημέρα που γεννήθηκαν και την ημέρα που έκαναν μεταμόσχευση. Ξαναγεννιέται, κάνει τα εμβόλια που κάνει ένα παιδί όταν γεννιέται», ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης και τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι