ΕπικαιρότηταΠολιτική

Η απάντηση της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στον Μπάμπη Παπαδημητρίου για το «πλέμπα δημοσιογράφων»

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, επιτέθηκε στην ιστορική γαλλική εφημερίδα Liberation, μιλώντας για «πλέμπα δημοσιογράφων» που «έγλειφαν τα παπούτσια των ΣΥΡΙΖΑίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».

Η Ενωση, σημειώσει ότι αποφάσισε αρχικά να μην αντιδράσει, δίνοντας χρόνο «στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει».

 

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ και η Ενωση επανήλθε με μία εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση εναντίον του.

«Η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση του νεοεκλεγέντα βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου σε βάρος των ξένων ανταποκριτών με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Ο κ. Παπαδημητρίου σε πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ στις 9 Ιουλίου, με αφορμή άρθρο της εφημερίδας Liberation, χαρακτήρισε πολλούς ξένους ανταποκριτές «πλέμπα δημοσιογράφων» που «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας – γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».

Η ΕΑΞΤ, μη θέλοντας να εμπλακεί σε παιχνίδι πολιτικών αντιπαραθέσεων, λίγες μόλις ώρες μετά τις εκλογές, αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα και να δώσει χρόνο στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι νεότερες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή σήμερα δεν ήταν επαρκείς, αλλά περισσότερο μισή συγνώμη, που συνοδευόταν από συστάσεις στην συντάκτρια του άρθρου της Liberation, μεταξύ άλλων, «να μην είναι τόσο ευαίσθητη».

Επειδή στο παρελθόν, και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, η δουλειά των ανταποκριτών ξένου τύπου έχει γίνει επανειλημμένα στόχος από τα εγχώρια πολιτικά κόμματα, χάριν επικοινωνιακής πολιτικής: Το Δ.Σ. της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου επισημαίνει για άλλη μια φορά, ότι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας καθώς και κάθε καλόπιστη κριτική αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας. Ωστόσο, οι ύβρεις και οι προσβλητικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτοί ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ενωση».

 

Close