ΕπικαιρότηταΠολιτική

Η Ελλάδα για πρώτη φορά πρώτη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Photo by Louisa Weckenbrock on Unsplash

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της 32ης Συνόδου της Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των νέων μελών του Συμβουλίου.

Η εκλογή της Ελλάδας, για πρώτη φορά στην πρώτη θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (έλαβε 150 ψήφους σε σύνολο 157), καταδεικνύει τον σημαίνοντα ρόλο της ως μίας από τις κορυφαίες δυνάμεις στον τομέα της διεθνούς ναυτιλίας, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ο στόλος υπό ελληνική σημαία στην 8η θέση διεθνώς

Η χώρα μας, συνεχίζοντας ναυτική παράδοση αιώνων, ελέγχει περίπου το 20% του συνολικού θαλάσσιου εμπορίου στην υφήλιο, ενώ ο στόλος υπό ελληνική σημαία κατατάσσεται στην 8η θέση διεθνώς και στη 2η θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση (έτος 2020).

Παράλληλα, η εν λόγω διπλωματική επιτυχία στον ΙΜΟ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) επισφραγίζει τη μακρόχρονη και ιδιαίτερα ενεργή συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση της ναυτιλιακής νομοθεσίας μέσω της συνεχούς παρουσίας της στις εργασίες των Επιτροπών και Υποεπιτροπών του Οργανισμού.

Η χώρα μας εκφράζει, επίσης, τις θερμές της ευχαριστίες στα κράτη – μέλη του ΙΜΟ, τα οποία αναγνώρισαν έμπρακτα τις προσπάθειες και τη συμβολή της στο πλαίσιο του Οργανισμού, με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία της διεθνούς ναυτιλίας, καθώς και την πρόληψη της προκαλούμενης από πλοία ρύπανσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα