ΕπικαιρότηταΚόσμος

Η απάντηση του Ερντογάν στο πρωτοσέλιδο του Economist

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο του Economist που αναφέρει ότι «ο Ερντογάν πρέπει να φύγει» και χαρακτηρίζει τις τουρκικές εκλογές ως τις πιο σημαντικές του πλανήτη έδωσε ο τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

«Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνεται η εσωτερική μας πολιτική και να κουνάνε τα δάχτυλα στην εθνική βούληση τα εξώφυλλα των περιοδικών, που αποτελούν τον επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

«Μαζικός πόλεμος του Τύπου της Δύσης εναντίον του Ερντογάν – Σκανδαλώδη πρωτοσέλιδα»

Εν τω μεταξύ, επίθεση στα «δυτικά πρωτοσέλιδα» εξαπέλυσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλντούν, ο οποίος κάνει λόγο για «σκανδαλώδη πρωτοσέλιδα» και «μαζικό πόλεμος του Τύπου της Δύσης εναντίον του Ερντογάν».

Ο Αλντούν έχει ανεβάσει στο twitter όλα τα δημοσιεύματα και απαντάει: «ΒΒC, Εconomist, Foreign Policy, Le Monde, Washington Post, Financial Times, όλα τα δυτικά ΜΜΕ μπήκαν σε εκστρατεία εναντίον του Ερντογάν»:

«Λυπούμαστε για την παθολογική αντίθεση των δυτικών ΜΜΕ στην Τουρκία και την εχθρότητα προς τον Ερντογάν πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου και παρακολουθούμε με έκπληξη τα δημοσιεύματα που στοχεύουν τη βούληση του έθνους μας.

Όσο η χώρα μας απαλλάσσεται από τα δεσμά, παρατηρούμε ότι η ένταση των δυτικών επιθέσεων αυξάνεται. Καθώς ο Πρόεδρός μας, κ.Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα του έθνους μας και απορρίπτει ό,τι επιβάλλεται, αγνοούν την αρχή της αμεροληψίας και στρέφονται σε επιχειρήσεις δημιουργίας εντυπώσεων.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε

Το έθνος μας, του οποίου η προτεραιότητα και η πλευρά είναι η Τουρκία , ξέρει πολύ καλά πού να σταθεί. Γνωρίζει από κοντά αυτούς που κάνουν βρόμικη προπαγάνδα και αυτούς που επιδίδονται σε ασύμμετρες ψυχολογικές επιχειρήσεις. Και το έθνος μας στις 14 Μαΐου ετοιμάζεται να σπάσει τα πρωτοσέλιδα, τα παιχνίδια που στοχεύουν τη βούληση του, υπό την καθοδήγηση των αρχών και των αξιών μας.

Πιστεύουμε ειλικρινά ότι το αγαπημένο μας έθνος, που γνωρίζει τα παιχνίδια αυτά , δεν ξεχνά τους σεναριογράφους και γνωρίζει τα έργα, θα σταθεί δίπλα στο κράτος και στον Πρόεδρό μας, όπως και χθες.

Εάν υπάρχουν εκείνοι που ονειρεύονται να σταματήσουν την άνοδο της Τουρκίας, τους συμβουλεύουμε να εγκαταλείψουν αυτό το όνειρο.

Αυτό το αγαπημένο έθνος δεν ικανοποίησε τους εχθρούς της Τουρκίας και δεν θα το κάνει!».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα