ΕπικαιρότηταΠολιτική

H πρώτη συνέντευξη Τσαπανίδου ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: Πάμε σε εκλογές και παρακολουθείται η μισή χώρα

Καλεσμένη στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (17/1) η Πόπη Τσαπανίδου.

Η γνωστή δημοσιογράφος έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντζούνος υποδέχθηκαν την Πόπη Τσαπανίδου, λέγοντας: «Είναι φίλη μας πολλά χρόνια. Θα το κάνουμε όμως με κανόνες τηλεοπτικής ευπρέπειας και στον πληθυντικό, αφού πρώτα της ευχηθούμε: Σιδερένια, Πόπη! Σιδεροκέφαλη».

«Ήταν μία απόφαση που πάρθηκε μετά από πολλή σκέψη, μετά από μία πολύ τιμητική πρόταση που μου έγινε ξαφνικά και χωρίς να το έχω στο μυαλό μου ως κατεύθυνση, ως στόχο αλλαγής επαγγελματικού δρόμου» ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου για την προσχώρησή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με έβαλε σε πολύ βαθιά σκέψη και σε αυτή τη χρονική στιγμή ένιωσα ότι δεν μπορούσα να πω όχι, γιατί θεωρώ ότι όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δουλέψουμε όπως μπορεί ο καθένας από τη θέση που βρίσκεται ενεργά. Αν κάποιος μπορεί να αναμειχθεί στα κοινά, να διεκδικήσει μία πολιτική θέση, είναι τώρα η ώρα να το κάνουμε» συμπλήρωσε η γνωστή δημοσιογράφος.

Η Τσαπανίδου για παρακολουθήσεις

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο», δήλωσε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η κυβέρνηση είδε τα δημοσιεύματα με τις σοβαρές αποκαλύψεις, δεν διέψευσε τα δημοσιεύματα, ούτε προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Κι αν δεν είναι αληθινά τα δημοσιεύματα, πάλι δεν έκανε μηνύσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει αν παρακολουθείτο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τίποτα από αυτά υπόψη και ανανεώνει τη θητεία του. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Θα έπρεπε να δώσει πρώτα απαντήσεις. Τον παρακολουθούσε και γιατί; Η θητεία θα έπρεπε να ανανεωθεί αφού πρώτα δοθούν οι απαντήσεις».

Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, η κ. Τσαπανίδου αναρωτήθηκε: «Εμπιστευόμαστε έναν άνθρωπο, ο οποίος παρακολουθείται για λόγους εθνικής ασφάλειας, αν οι παρακολουθήσεις γίνονταν για λόγους εθνικής ασφάλειας και είναι υπεύθυνος για τον στρατό; Κατά την άποψή μου δεν μπορείς να εμπιστευθείς έναν άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τον στρατό και παρακολουθείται για λόγους εθνικής ασφαλείας».

Και συνέχισε: «Δεν ξέρουμε αν παρακολουθείται και γι’ αυτό επιμένουμε στις ερωτήσεις συνεχώς και δεν παίρνουμε απαντήσεις. Υπάρχει και ένα δεύτερο ενδεχόμενο. Παρακολουθείτο για τους λόγους αυτούς τους οικονομικούς και άρα ήταν επί ένα εκβιαστικό καθεστώς; Εκεί δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για να αλληλοεκβιάζει ο ένας τον άλλον».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Παρακολουθείτο ή όχι; Εσείς ως πολίτες αυτής της χώρας δεν έχετε αγωνία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολουθείτο;».

Σε ερώτηση αν ο κ. Φλώρος θα συνεχίσει τη θητεία του σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει εκλογές απάντησε: «Αυτό θέλετε να το αφήσουμε για το μέλλον; Να το δούμε στη συνέχεια; Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι το οποίο τρέχει.Αν ήταν στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα αφήναμε την ΑΔΑΕ να κάνει τη δουλειά της, να δώσει απαντήσεις, να ενημερώσει τη Βουλή και να μάθουμε όλοι τι συμβαίνει. Είναι η αρμόδια αρχή».

«Πάμε σε εκλογές και παρακολουθείται η μισή χώρα. Πώς πάμε σε εκλογές έτσι;» πρόσθεσε η κ. Τσαπανίδου και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει καμία διαδικασία σε εξέλιξη που να δείχνει ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, όπως ζήτησαν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ».

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μηνύσεις για τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του επιχειρηματία Καλογρίτσα, απάντησε: «Ο Νίκος Παππάς έκανε μήνυση. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουμε μηνύσεις; Σας κακοφαίνεται. Δεν κάνουμε μηνύσεις; Σας κακοφαίνεται. Τι ακριβώς θέλετε να γίνει;».

Συνέχισε λέγοντας ότι η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα -και ποτέ ο ίδιος- δεν τα δήλωσε αυτά ποτέ στην προανακριτική διαδικασία, δεν τα είπε στην αρχή. «Ενώ είμαστε πια στο Ειδικό Δικαστήριο λέει ως μάρτυρας ότι έβλεπε κάτι φακέλους και υπέθεσε ότι πηγαίνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κ. Τσαπανίδου.

Ακολούθως, σημείωσε, ο κ. Παππάς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μήνυση. Και τόνισε: «Θα ανακαλέσουμε τη μήνυση Παππά, αν ανακαλέσει τα όσα λέει η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα».

Τσαπανίδου: Τόσα χρόνια προσπαθούν να σπιλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Τσαπανίδου μίλησε για προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να εξισωθούν τα πάντα. «Τόσα χρόνια προσπαθούν να σπιλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον έχουν ξετινάξει, δεν έχουν βρει τίποτα. Είναι μια στημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία για να μην μπορούν να κατέβουν στις εκλογές εγκληματικές οργανώσεις, με αφορμή το κόμμα Κασιδιάρη, απάντησε ότι«μέχρι πριν από λίγο δεν είχαμε την τροπολογία στα χέρια μας. Αν έρθει, να τη δούμε και θα επανέλθουμε. Πρέπει να είναι πάρα πολύ κλειστή, να μην αφήνει κανένα ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί από άλλον στο μέλλον. Να το δούμε, να το εξετάσουμε».

Σε ερώτηση αν πρέπει να ληφθούν μέτρα για το κόμμα Κασιδιάρη, απάντησε «βεβαίως». Για τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες η κ. Τσαπανίδου σχολίασε: «Περιμένουμε τις εκλογές. Να δούμε τι θα ψηφίσουν οι πολίτες. Μετά θα δούμε».

Σε ερώτηση για το εάν ο πρωθυπουργός θα είναι από το πρώτο κόμμα σχολίασε: «Είναι δυνατόν να πάρει την πλειοψηφία ο Τσίπρας και να δώσει την πρωθυπουργία σε κάποιον άλλον;».

«Εμείς διεκδικούμε την ψήφο του κόσμου για να κάνουμε κυβέρνηση μόνοι μας. Από κει και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει με όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά κόμματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε διαφορετικοί».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα